Порошенко готовий на перемир'я заради розслідування катастрофи Боїнга

Порошенко готовий на перемир'я заради розслідування катастрофи Боїнга

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив про готовність забезпечити можливість доступу міжнародних експертів до місця падіння малазійського Боїнгу навіть шляхом одностороннього припинення вогню у 20-километровій зоні навколо нього.

Про це Порошенко заявив під час телефонних розмов з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та Прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, передає прес-служба Глави держави.

"В ході розмов Петро Порошенко підтвердив рішучу готовність взаємодіяти для забезпечення доступу місії експертів до місця падіння літака, проголосивши одностороннє припинення вогню в радіусі 20 кілометрів. При цьому він розраховує, що ОБСЄ використає свій вплив для припинення вогню з боку терористів також в радіусі 20 кілометрів. Президент України заявив, що готовий запропонувати експертам ОБСЄ здійснювати контроль за ситуацією та моніторинг двостороннього припинення вогню безпосередньо на блокпостах", - йдеться у повідомленні.

Президент висловив очікування, що ці термінові заходи дозволять забезпечити доступ до зони падіння літака в найкоротший період.

Читайте також: Звільнити від терористів місце падіння Боїнга поки неможливо - РНБО

Глава держави підтвердив рішучу налаштованість на забезпечення ефективного прозорого міжнародного розслідування обставин збиття літака в найкоротші терміни. «Ми докладаємо усіх зусиль для якнайшвидшого доступу міжнародних експертів до місця падіння», - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-