Географія вірусу Зіка розширюється - ВООЗ

Географія вірусу Зіка розширюється - ВООЗ

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує розширення географії розповсюдження вірусу Зіка.

Про це повідомляють РИА "Новости".

«ВООЗ поки не рекомендує вводити обмеження на пересування в країни, де виявлено вірус. Ми можемо очікувати нових випадків і більш широкого географічного поширення. Передача вірусу статевим шляхом стає частішою, ніж ми очікували", - заявила генеральний директор організації Маргарет Чан.

Вона також акцентувала увагу на тому, що поки ВООЗ не може підтвердити зв'язок між лихоманкою і мікроцефалією - для цього необхідні додаткові дослідження.

Що стосується України, то поки що жодного випадку зараження вірусом Зіку не зафіксовано. Однак цілком ймовірно, що хвороба таки проникне в нашу країну, заявив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Санепідемслужба не рекомендує українцям їздити в тропічні країни, особливо вагітним жінкам. Захворювання протікає досить легко, воно може приносити невисоку температуру у перші 2-4 дні, зазначив глава СЕС.

Нагадаємо: вірус Зіка небезпечний для вагітних. Діти у хворих матерів народжуються з вадами. Досі невідомо, як можна вилікуватися від цього вірусу, і яким чином захворювання передається від хворої матері до плоду. Вірус в основному переносять комарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-