У Миколаєві закриті усі пляжі та прибережні зони відпочинку

У Миколаєві закриті усі пляжі та прибережні зони відпочинку

Укрінформ
У Миколаєві закриті для відвідувачів усі міські пляжі та прибережні зони відпочинку.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«На період дії воєнного стану в нашому місті заборонено функціонування пляжів та місць відпочинку на прибережних зонах та використання плавучих засобів. Також не можна влаштувати водні атракціони, займатися водними видами спорту та фізкультурно-оздоровчими заняттями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 2 червня 2022 року, але воно чинне і досі.

Існує небезпека, що в акваторії пляжів можуть бути вибухонебезпечні предмети: нерозірвані боєприпаси, касетні елементи, які не здетонували.

Читайте також: Влада Одеси розповіла, за яких умов відкриють пляжі

Для того, щоб вберегти людей від біди, міська рада звернулася до Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області з проханням організувати обстеження. Йдеться про берег із прилеглою водною акваторією в місцях традиційного відпочинку: у Центральному районі пляж «Вербочка», у Заводському — берег мкрн. Намив.

31 травня ДСНС за допомогою підводного дрона обстежили акваторію Намиву. Втім, навіть після перевірки купатися там вкрай небезпечно.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку року внаслідок підриву на мінах загинуло 5 цивільних, ще 31 поранено, у тому числі троє дітей.

Фото: mkrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-