ТРК

ТРК "Ера" підтвердила, що транслюватиме Євробачення

Укрінформ
Конфлікт між ТРК "Ера" та НСТУ (телеканал "UA: Перший"), які ділять ефірний час в одній мережі, не завадить трансляції "Євробачення-2017". 

В цьому запевнив у четвер під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення генеральний директор ТРК "Ера" Ігор Лоташевський у відповідь на запитання голови Національної ради Юрія Артеменка, який заявив, що до Нацради вже надходять запитання, чи відбудеться трансляція Євробачення. 

"У нас нема і не було конфлікту з EBU (Європейська мовна спілка). Підписаний відповідний документ у 2012 році. П'ять років ми нормально працювали саме по цьому документу. Його ніхто не відміняв щодо трансляцій таких заходів. Тому ми підтверджуємо, що ніяких впливів не будемо робити, щоб цієї трансляції не відбулося", - сказав Лоташевський. 

Він додав, що це питання обговорювалося із НСТУ ще місяць тому.

"Ми це проговорювали з ними - що ми робимо трансляцію. Тільки умова, що рекламні блоки - наші, як це було і в минулі роки", - зазначив гендиректор. 

Заступник голови Національної ради Уляна Фещук уточнила, що відповідно до ліцензії у ТРК "Ера" та НСТУ час поділений таким чином, що Євробачення у будь-якому випадку нахльостується на мовлення "Ери". Проте між ними є угода, що у випадку, якщо відбувається трансляція державних свят та інших суспільно важливих заходів, "Ера" зсуває час мовлення рівно настільки, наскільки треба НСТУ.    

Як повідомляли ЗМІ, 20 квітня Національна рада призначила позапланову перевірку телеканалу "Ера" за всіма його ліцензіями через відсутність супутникового та ефірного аналогового мовлення у регіонах. Натомість сама "Ера" поскаржилася до Нацради на НСТУ, з якою ділить ефірну мережу УТ-1, за те, що НСТУ нібито вилучила "Еру" зі свого супутникового сигналу, через що й припинилася роздача сигналу "Ери" на ефірні передавачі в регіонах. Унаслідок цього ефірне мовлення "Ери" є лише в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-