Кириленко закликає  пильнувати, що і як закуповують до Євробачення

Кириленко закликає пильнувати, що і як закуповують до Євробачення

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко закликав народних депутатів разом з урядовцями здійснювати контроль за закупівлями товарів і послуг для організації пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Про це він сказав під час звіту в парламентському комітеті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба заходити на сайт ProZorro всім нам разом з вами - і депутатам, і урядовцям - входити до тендерного комітету і контролювати, тому що це спільна зацікавленість", - зазначив Кириленко.

Він наголосив, що уряд, так само, як і парламентарії, зацікавлені у тому, щоб усі ці процедури відбувались максимально прозоро.

"Такі рішення були ухвалені парламентом і урядом у грудні минулого року з огляду на те, що минула команда Євробачення запустила всі терміни, які були передбачені спільним договором. Я маю на увазі, не дотрималась цих термінів. Відповідно зараз для того, аби всі контрольні процедури були якомога більш ефективними, представники парламенту можуть увійти до тендерного комітету НСТУ", - нагадав віце-прем'єр-міністр.

Він уточнив, що уряд не здійснює жодних закупівель щодо Євробачення, їх здійснює мовник-організатор, яким є Національна суспільна телерадіокомпанія України. Вона отримала можливість через систему ProZorro здійснювати переговорні процедури і визначати переможця цих процедур внаслідок ухваленого в парламенті закону і урядового рішення на підставі цього закону.

"Національна суспільна телерадіокомпанія не діє поза межами чинного законодавства і не діє поза межами закону про державні закупівлі", - вважає Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-