"Основа" йде на вибори з "Батьківщиною" - Тарута

Укрінформ
Партія "Основа" має намір сформувати спільний список для позачергових виборів до Верховної Ради разом з "Батьківщиною" Юлії Тимошенко.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це лідер “Основи” Сергій Тарута заявив на позачерговому з'їзді партії. 

"Перш за все, йдеться про об'єднання ідеологічних платформ партії "Основа" та "Батьківщина" в економічному розділі і в розділі про відновлення миру в країні. Також партії координуватимуть і погоджуватимуть свої дії при формуванні спільної команди в загальнонаціональному і мажоритарних округах", - цитує Таруту агентство.

За словами лідера “Основи”, Юлія Тимошенко - гідна кандидатура на посаду прем’єр-міністра. "Я вірю в те, що саме вона на чолі уряду зможе повести Україну новим економічним курсом до успіху і розквіту", - заявив політик.

Читайте також: Тарута підтримав Тимошенко у виборчих перегонах

Зазначається, що на з'їзді голова "Основи" Андрій Ніколаєнко повідомив, що партії будуть формувати загальний список кандидатур, виходячи з принципу включення в нього найбільш рейтингових і авторитетних осіб, рекомендованих і узгоджених політрадами обох сил.

Утім, зауважує DW, 29 травня Юлія Тимошенко заявила, що "Батьківщина" готова співпрацювати з партіями, які підтримують її курс, але на парламентські вибори йде самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-