Порошенко сказав, коли затвердять виборчий список

Порошенко сказав, коли затвердять виборчий список "ЄС"

Укрінформ
Партія "Європейська солідарність" затвердить виборчий список приблизно за тиждень.

Про це заявив у виступі на з'їзді у п'ятницю, 31 травня, голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Затвердження списку відбудеться на наступному етапі нашого з’їзду, приблизно за тиждень. Країна точно має побачити у ньому і нові обличчя, і свіжу кров. Частина членів команди, ви напевно чули, вже заявили, що не претендують на місця в списку, щоб звільнити простір для нових кандидатів. Але наголошую, що люди з досвідом, стверджую це всупереч моді, у парламенті теж потрібні. І вони також будуть серед кандидатів. Це наша принципова позиція", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що у 2014 році партія, як і більшість політичних сил, була сформована як партія лідерського типу, але за п'ять років вона стала класичною ідеологічною партією, в якій люди об'єднуються не "навколо персони, а навколо стратегії, принципів та ідей".

"Зміна назви нашої партії на "Європейську солідарність" стала абсолютно логічним завершенням цієї трансформації", - акцентував Порошенко.

За його словами, за результатами виборів важливо не допустити однопартійної більшості: "Ми вважаємо, що за результатами (парламентських) виборів важливо не допустити однопартійної більшості і однопартійного уряду. Це в інтересах усіх і в інтересах української демократії".

Порошенко зауважив, що знає з власного досвіду, як "іноді важко, а іноді взагалі неможливо" ухвалювати рішення в умовах коаліційної влади. Але, додав Порошенко, з іншого боку, це захищає від поспішних непродуманих рішень.

"Очевидною є поточна загроза надмірної концентрації повноважень і абсолютно очевидно, що не можна віддавати владу в одні руки. Про це свідчить не лише досвід Росії, але й деяких наших сусідів по Європейському Союзу. Я не буду їх називати суто з дипломатичних міркувань, але ви розумієте, про кого йдеться. Це важливий урок для України", - переконаний екс-президент України.

Читайте також: Порошенка обрали головою “Європейської солідарності”

Як повідомлялося, 24 травня на установчому з'їзді БПП партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність" перейменували на "Європейську солідарність".

30 травня екс-президент України Петро Порошенко написав заяву про вступ до партії "Європейська солідарність" і отримав членський квиток. 31 травня його було обрано головою партії.

Керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, заявив, що партія Президента ставить перед собою завдання отримати однопартійну більшість у майбутній Верховній Раді за підсумками дострокових парламентських виборів, сформувати однопартійну коаліцію та уряд. Водночас голова партії Дмитро Разумков не виключив, що політична сил формуватиме коаліцію з можливими новими силами у Верховної Раді: "головне, щоб їхні цілі збігалися з нашими і щоб вони були готові їх реалізовувати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-