Вибори Ради: Сліпачук анонсувала перше засідання щодо публічних закупівель

Вибори Ради: Сліпачук анонсувала перше засідання щодо публічних закупівель

Укрінформ
У середу, 29 травня, має відбутися перше засідання робочої групи за участю представників ЦВК, Кабміну і Верховної Ради щодо проведення публічних закупівель для забезпечення позачергових виборів народних депутатів.

Про це поінформувала голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мала дуже змістовну розмову з першим віце-прем'єром Степаном Івановичем Кубівим, який запропонував провести таку робочу нараду, на яку запропонувати прийти всім органам, які відповідальні за вирішення цього питання (щодо проведення публічних закупівель - ред.), а саме: представників Верховної Ради, Кабінету міністрів України, профільних міністерств, якими є Міністерство юстиції, Міністерство економічного розвитку та торгівлі. Я думаю, важливою є участь Державного казначейства, тому ми говоримо про витрачання коштів державного бюджету... Попередньо, перше засідання такої робочої групи має відбутися у середу (29 травня, - ред.)", - зазначила Сліпачук.

За її словами, така робоча група має вирішити питання щодо правових механізмів забезпечення проведення публічних закупівель протягом позачергових виборів народних депутатів, які призначені на 21 липня.

Як повідомлялося, раніше ЦВК звернулася до Верховної Ради та уряду з проханням змінити порядок здійснення публічних закупівель для належного забезпечення організації позачергових парламентських виборів.

Читайте також: ЦВК просить президента, Раду та Кабмін вирішити питання закупівель для виборів

Як зазначили в ЦВК, відповідно до порядку здійснення публічних закупівель, строки проведення відкритих торгів із закупівлі бюлетенів, послуг їхньої доставки до окружних виборчих комісій та деяких інших послуг перевищують дозволені виборчим законодавством терміни.

"Зважаючи на брак часу для проведення процедур закупівель під час виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року та можливі ризики відміни зазначених процедур закупівель, комісія позбавлена можливості забезпечити підготовку та проведення цих виборів відповідно до чинного законодавства України у сфері публічних закупівель", - заявили в Центрвиборчкомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-