У партії

У партії "Слуга народу" розповіли, як “шукатимуть” кандидатів у депутати

Оновлено
Укрінформ
Кандидати у народні депутати від політичної партії "Слуга народу" будуть проходити кілька рівнів перевірки.

Про це сказав керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз запускаємо цей процес відбору. На жаль, у нас короткий дуже термін. І, чесно кажучи, з нашого досвіду президентської кампанії, щоб щось якісно зробити в плані відбору, треба мінімум два місяці.... Ми запровадили таку систему - з трьох боків дивимося на кандидатів. Це допомагає нам краще зрозуміти, можуть вони чи ні представляти інтереси людей від нашої партії", - сказав Корнієнко.

За його словами, першою будуть проводити перевірку документальну. "Ми її робимо за допомогою спеціалістів із безпеки, вони дають широку картинку щодо минулого кандидата і особливо його зв’язків ... ", - пояснив Корнієнко.

Друге, зазначив він, - "так звана перевірка доброчесності, ми звертаємося за допомогою до людей, які можуть більш-менш незалежно в областях дати якесь бачення, чи були щодо цієї людини якісь помічені прояви недоброчесності".

"І третє - фахова кадрова оцінка. Це допомагають робити ейчари, які допомагають зараз із відбором керівників обласних державних адміністрацій, тобто це група міжнародних компаній", - повідомив Корнієнко.

Він також додав, що команда політсили запровадить ще й четвертий рівень перевірки.

"Що стосується списку — ми знайшли в законі таку цікаву можливість, і ми її будемо робити, так, у нас буде 4 рівні перевірки. Це буде виглядати як постпраймеріз. Після того, як ми на з’їзді представимо наш список кандидатів, ми відкриємо можливість коментувати кожного кандидата і давати ту інформацію, яку виборець вважає за потрібне. У законодавстві є можливість до 8 липня "забрати" людину зі списку, виключити. На жаль, нікого не можна на заміну включити, тому ми свідомо ідемо на це, розуміючи, що в нас може бути по факту не 225 у списку, а 224. Але можуть і всі залишитися", - додав Корнієнко.

Щодо питання, де політсила буде "шукати" кандидатів у народні депутати, він зауважив, що "у нас є понад 600 тисяч людей, які зареєструвалися на президентській кампанії у різних проектах, підпроектах, з різним статусом, з різними ідеями... Зокрема, ми будемо спиратися на цю базу людей".

Зі свого боку, керівник діджитал-напрямку, радник Президента України (поза штатом) Михайло Федоров повідомив, що людей, які хочуть увійти до складу партії "Слуга народу", відбиратимуть за заявками на сайті політсили.

"Кожний потенційний кандидат, який бажає стати членом від нашої партії, зможе подати заявку на сайті, подібне було реалізовано під час президентської виборчої кампанії, та заповнити розкришену анкету, прикріпивши необхідні документи, в тому числі концепції законопроектів, і зможе відправити це, а далі їх розглядатиме наша команда та HR-агентство, яке ми підключили до цього процесу", - сказав він.

За словами Федорова, далі відбуватиметься комплексна безпекова перевірка кандидатів щодо відповідності вимогам політсили, а згодом - інтерв'ю з HR-агенцією та керівництвом партії.

З'їзд, на якому політсіла має представити список кандидатів у народні депутати з 225 осіб та програму, запланований на 8 червня.

Читайте також: Разумков висловив свою “суб'єктивну позицію” щодо дефолту

Як повідомлялося, партію "Слуга народу" очолив Дмитро Разумков, який був речником виборчого штабу і політконсультантом Володимира Зеленського. До цього партію "Слуга народу" очолював Іван Баканов, якого Президент 22 травня призначив на посаду заступника голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-