ЦВК готова і здатна забезпечити проведення позачергових виборів

ЦВК готова і здатна забезпечити проведення позачергових виборів

Укрінформ
Центральна виборча комісія готова і здатна здійснювати функції з проведення позачергових виборів народних депутатів 21 липня.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Центральна виборча комісія запевняє, що вона готова і здатна здійснювати встановлені законом функції щодо проведення позачергових виборів депутатів 21 липня 2019 року", - сказала Сліпачук.

Водночас вона наголосила, що ЦВК позбавлена повноважень щодо встановлення конституційності чи неконституційності указів Президента, а також - можливості звернення до Конституційного суду України.

"І Президент України, і парламент, і політичні партії та кандидати в депутати, які мають намір брати участь у виборах, повинні усвідомлювати відповідальність за легітимність виборчого процесу та його результату", - додала вона.

Читайте також: Глава ЦВК назвала дату старту виборчої кампанії

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

ЦВК своєю чергою вже оголосила про початок 24 травня виборчої кампанії позачергових виборів до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-