Масових порушень на виборах не зафіксували - МВС

Масових порушень на виборах не зафіксували - МВС

Укрінформ
Правоохоронці не зафіксували масових порушень під час другого туру виборів 21 квітня.
Про це заявив на брифінгу за результатами проведення другого туру виборів Президента України перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В принципі масових порушень громадського порядку у нас не зафіксовано. Особовий склад виконав завдання, які були покладені на даному етапі, і в подальшому забезпечить безпеку громадян", - сказав Яровий.

Читайте також: ЦВК назвала явку виборців станом на 20:00

Він зауважив, що всі підрозділи правоохоронців продовжують забезпечувати безпеку доставки протоколів до окружних виборчих комісій, потім до ЦВК. Крім того, особовий склад продовжує несення служби з охорони громадського порядку.

Голова Національної поліції Сергій Князєв додав, що до органів поліції за 21 квітня надійшло 1167 заяв, пов'язаних з виборчим процесом.

"Під час проведення першого туру було 2467, тобто більше ніж на половину кількість заяв скоротилась. Найбільше у Дніпропетровській області - 193 заяви, у Києві - 132, Донецьк - 98", - сказав Князєв.

Зокрема, він зауважив, що 146 заяв пов'язані із незаконною агітацією, щодо фотографування бюлетеня - 70 повідомлень, пошкодження бюлетеня - 16 повідомлень, підкуп виборців - 10 повідомлень, спроба винесення бюлетеня - 3 повідомлення.

"За 15 фактами внесено відомості до єдиного реєстру, тобто порушені кримінальні провадження. 11 - за статтею 158 (1) - незаконне використання виборчого бюлетеня, два - за статтею 259 (завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадянам), тобто мінували виборчі дільниці. Один випадок - за статтею 345 - погроза або насильство до працівника правоохоронного органу - у Тернопільській області на виборчій дільниці один із громадян наніс тілесні ушкодження офіцеру поліції. Він затриманий", - сказав Князєв.

Він додав, що ще одну кримінальну справу відкрили за перешкоджання здійснення виборчого права.Крім того, органами поліції складено 17 адміністративних протоколів за порушення виборчого права.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні пройшов другий тур виборів Президента України. Публічну безпеку і порядок під час виборчого процесу забезпечують понад 133 тисячі правоохоронців.

За результатами екзит-полів: "112 Україна" у Зеленського – 73,7% голосів, у Порошенка – 26,3%, телеканалу "1 + 1" у Зеленського - 72,7%, Порошенка - 27,3% . Національний екзит-пол: Зеленський набирає 73,2% голосів, Порошенко — 25,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-