Денісова розповіла про зафіксовані порушення на виборах

Денісова розповіла про зафіксовані порушення на виборах

Укрінформ
Представники офісу Уповноваженого ВР із прав людини Людмили Денісової проводять перевірки дотримання виборчих прав українців на виборчих дільницях та у місцях позбавлення волі і вже зафіксували низку порушень.

Про це Денісова поінформувала на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ІЗ 35 дільниць, які ми перевірили, на 23-х є порушення прав людини: на 12 — щодо доступу осіб з інвалідністю, в 11 дільницях — несвоєчасне відкриття дільниці, на 40- 50 хвилин була затримка, недостатня кількість кабінок для таємного голосування і ще відсутність достатньої кількості, як передбачено законом про вибори Президента, скриньок”, - сказала Денісова.

За її словами, Офіс Омбудсмана планує протягом цього дня перевірити 87 дільниць у місцях позбавлення волі, поки що вдалося побувати у 36 таких установах у 15 областях. Там також виявлено проблеми.

Читайте також: Поліція вже зареєструвала 281 заяву про виборчі порушення

Сама Денісова сьогодні, як і 31 березня, здійснила моніторинг дотримання виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі під час проведення другого туру виборів Президента України та побачила, що адміністрація установи не вжила заходів щодо реагування на найбільш вагоме порушення, виявлене під час попереднього візиту, – за наявності однієї спеціальної дільниці, голосування знову відбувалося на трьох різних майданчиках.

Загалом на адресу Омбудсмана протягом дня надійшло 46 повідомлень про порушення виборчих прав громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-