Дебати Порошенко vs Зеленський - хроніка дня

Дебати Порошенко vs Зеленський - хроніка дня

Вибори Президента
Укрінформ
Як відбувалися дебати кандидатів у президенти України на НСК “Олімпійський" 19 квітня - Укрінформ відстежував онлайн

21:50 Петро Порошенко завершив свій виступ і відповів на запитання в студії телеканалу Суспільне. Офіційні дебати завершено. Порошенко залишив студію. Присутні продовжили обговорення.

21:47 Володимир Зеленський у разі своєї перемоги на виборах Президента поверне олігарха Ігоря Коломойського в Україну, сказав під час дебатів на "Суспільному" Петро Порошенко.

"На сьогоднішній день загрози для України не менші, ніж у 2014 році. Мій опонент пан Зеленський заявив, що він - кіт у мішку, а я - вовк у овечій шкурі. Не погоджуюся із котом у мішку. Пан Зеленський сам є мішком: яскравим, дорогим, яким він прикриває чортів, які у ньому сидять. Це люди з команди Азарова, олігархи-втікачі, які забезпечили обгортку пана Зеленського: автомобіль, штаб, охорону", - сказав Порошенко.

На його переконання, завдання Зеленського - повернути олігарха Ігоря Коломойського назад в Україну.

"Я впевнений, що російська п'ята колона координує свої дії з Зеленським. Не випадково звучать фрази про "повстанців", не випадково звучать фрази про прямі переговори з "Л/ДНР" без Росії, Нормандського формату та США. Ця некомпетентність, ці позиції загрожують безпеці України".

21:44 Порошенко вважає, що легалізація зброї в Україні поки що не на часі.

"Сьогодні в Україні величезна кількість нелегальної зброї, пов'язаної з війною, це створює величезну загрозу безпеці на вулицях. Я, як Президент, як Верховний головнокомандувач Збройних сил України, в тому числі роблю максимум зусиль для забезпечення безпеки не тільки на фронті, а й всередині держави. Я наголошую що наявність короткоствольної зброї на руках українців точно не додасть безпеки, і ризики, які можуть спричинити застосування зброї на вулицях українських міст, сіл та селищ, абсолютно невиправдана. Сьогодні наявність зброї є незаконною".

Він висловив переконання, що реєстрацію зброї потрібно ускладнити, і зазначив, що готовий провести більш ґрунтовну дискусію на цю тему, але його політична позиція є саме такою. А також наголосив, що на сьогодні для безпеки потрібно підвищувати професійність СБУ, Нацполіції.

21:40 Боротьба з бідністю є першим кроком для покращення демографічної ситуації в Україні, сказав Порошенко. "Я буду стояти на тому, що українська родина має бути захищена, оскільки вона є елементом української нації. Ми маємо зробити кілька кроків. Крок перший - боротися з бідністю. Наш шлях - це рішуче зростання рівня середньої заробітної платні, щоб українець міг заробити стільки грошей, щоб втратити мотивацію їхати за кордон, чи повернутися із-за кордону, використовуючи тут набутий там досвід".

Він нагадав, що у 2018 році номінальні доходи при стабільному курсі долара зросли на 24,5%, а середня заробітна платня - на 25%. "Цього недостатньо, я не хочу цим хвалитися, але це те, що у змозі забезпечити економіка держави. Друга позиція - народження третьої чи четвертої дитини не має бути квитком у бідність. Тому з 1 квітня ми започаткували програму, при якій кожна 3 і 4 дитина отримуватиме прожитковий мінімум. Сьогодні це більше 1,6 тис. грн, а у другому півріччі це 1779 грн. Конкретна адресна підтримка багатодітної радини разом з пакетом малюка, разовою виплатою, бо саме таким фінансовим інструментом ми маємо підтримати багатодітні родини", - зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що багатодітна родина отримуватиме компенсацію іпотечної ставки, якщо вона розширюватиме житлові умови.

"І все рівно треба народжувати більше, - додав Порошенко, - Можу це казати як батько чотирьох дітей".

21:34 «З початку війни з 2014 року ми повернули додому понад 3270 наших полонених, заручників, політичних в’язнів. І на сьогодні ключ (до звільнення - ред.), так само як і ключ від миру в Україні, знаходиться не в Києві, не в Брюсселі та не у Вашингтоні. Він у Москві. Путін вже з грудня 2017 року повністю зупинив обмін, видачу українських військових полонених, заручників», - повідомив Порошенко, відповідаючи на запитання щодо повернення українських полонених, які перебувають в РФ.

Він наголосив, що не буває жодної міжнародної зустрічі, де б він не порушував питання повернення полонених моряків, кримських татар та журналістів. «Під час останньої зустрічі з Макроном ми окремо поговорили про те, щоб він порушив питання звільнення журналіста Сущенка, Олега Сенцова і ще багатьох”, - зазначив Порошенко.

Він також заявив, що після його перемоги на президентських виборах буде відновлено діалог у “нормандському форматі”, і вже на початку червня буде порушено питання про звільнення хоча б частини військовослужбовців, які повинні повернутись на Батьківщину ще до кінця першої половини 2019 року. В протилежному випадку, наголосив Порошенко, санкції проти Росії будуть посилені.

21:28 Петро Порошенко заявив, що після перемоги на президентських виборах боротиметься за голоси тих виборців, які за нього не проголосували.

"Після перемоги на президентських виборах і забезпечивши чесні, вільні парламентські вибори, я буду боротися за голоси тих, хто за мене не проголосував. Зараз хочу звернутися до них: нам конче необхідно зберегти державу. І Україна зберігає це лише тоді, коли український народ зберігає єдність", - сказав Порошенко.

Він наголосив на тому, що членство в Євросоюзі, яке зараз підтримують майже 70 відсотків українців, буде саме тією об’єднуючою ідеєю, яка утримуватиме єдність держави.

21:22 Чинний глава держави та кандидат у Президенти Петро Порошенко назвав висловлювання свого опонента Володимира Зеленського про “повстанців ДНР та ЛНР” або використанням штампів держави-агресора - Росії, або тотальною некомпетентністю.

“Був шок, і цей шок полягав у тому, що я чую від кандидата в Президенти за два дні до виборів фразу “повстанці ЛНР/ДНР”. Це означає або штампи Росії, або тотальну некомпетентність, бо це абсолютно чітко демонструє, що у нас немає російських військ, у нас немає російської агресії, у нас є “повстанці ЛНР/ДНР”, які нібито проживають на території Донецької і Луганської областей і українці вбивають самі себе, а Росію ми виводимо за межі цієї агресії”, - сказав Порошенко.

За його словами, потрібне додаткове пояснення такого висловлювання Зеленського.

21:17 Модератор передвиборчих дебатів на Суспільному телебаченні на початку виступу кандидата в Президенти Петра Порошенка оголосила, що залі є людина, яка може здійснити терористичний акт, Глава держави прийняв рішення залишитися. (Пізніше речник СБУ Олена Гітлянська повідомила Укрінформу, що анонімний дзвінок про людину, яка може здійснити терористичний акт у студії Суспільного був, за попередніми даними, з території РФ).

21:00 Президент України і кандидат у президенти Петро Порошенко прибув у студію UA:Супільне мовлення на національні дебати перед повторним голосуванням на президентських виборах. Порошенко запрошував Зеленського долучитися до дебатів на Суспільному. Зеленського в студії Суспільного немає. За регламентом, весь час дебатів може використати Порошенко.

20:41 На телеканалі UA:ПЕРШИЙ (Суспільне телебачення) розпочалася підготовка до національних дебатів, в студії виступає спікер Верховної Ради Андрій Парубій. У ході спецвипуску політичного ток-шоу "Зворотний відлік" ведучі Мирослава Барчук і Павло Казарін обговорять з експертами виступи кандидатів на НСК "Олімпійський". О 21:00 розпочнуться дебати між кандидатами на посаду Президента. Свою участь у дебатах на каналі наразі підтвердив лише чинний Президент України Петро Порошенко. Натомість Зеленський раніше відмовився від участі у цих дебатах. Національні дебати триватимуть рівно годину.

20:19 На НСК "Олімпійський", де відбувалися передвиборчі дебати кандидатів у Президенти шоумена Володимира Зеленського та Президента Петра Порошенка, перебували 22 тисячі осіб, повідомляє прес-служба МВС.

20:11 Передвиборчі дебати на НСК “Олімпійський” між кандидатами у Президенти України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським завершилися. По завершенню дебатів Порошенко з прихильниками заспівали Гімн України, а Зеленський приєднався до виконання гімну після деяких вагань.

20:10 Порошенко закликав свого опонента, кандидата у Президенти Володимира Зеленського продовжити дебати у студії Національної суспільної телерадіокомпанії.

Водночас він заявив, що під час дебатів на “Олімпійському” крім “абсолютно голослівних звинувачень ми від Зеленського не почули нічого: ані щодо стратегії, ані щодо напрямків і кроків, ані щодо рішучих позицій, як ми маємо захистити державу”.

Нагадаємо, дебати на НСК “Олімпійський” не є національними, передбаченими законодавством, тож це є передвиборчою агітацією, яка має оплачуватися штабами кандидатів у Президенти, а не за кошти державного бюджету.

20:06 Володимир Зеленський каже, що в разі обрання його главою держави садитиме за ґрати всіх, хто порушить закон, в тому числі свого бізнес-партнера, олігарха Ігоря Коломойського, відповідаючи на запитання Порошенка, чи готовий він сприяти притягненню до відповідальності Коломойського за виведені в офшори гроші з Приватбанку.

"Що стосується пана Коломойського, то я скажу, що всі люди, які порушують закон, всі Свинарчуки, Гладковські, і якщо потім серед них буде Коломойський, всі сядуть за грати. Але сядуть не за два тижні, а сядуть тоді, коли порушать закон", - сказав Зеленський.

Він також наголосив, що іде в Президенти на один строк, і вважає, що главою держави не може бути олігарх, а лише людина з народу.

20:03 Петро Порошенко назвав кандидата у президенти Володимира Зеленського "яскравою обгорткою тих, хто втік у 2013 році".

"Володимире, можливо, гарна людина, але сьогодні це - не кіт в мішку. Це обгортка яскрава, яка покриває тих, хто, починаючи з 2013 року, втік з нашої країни, а сьогодні хоче в цій обгортці повернутися назад в Україну і зробити реванш", - сказав він.

На переконання Порошенка, реваншу втікачів не відбудеться. "Я твердо переконаний, що ми спільно цього не дозволимо. І, коли говорить пан Володимир про те, що може виставити за дужки, може вийти з політики, ми і мої прихильники будуть боротися за майбутнє України, будуть захищати ті здобутки, які ми отримали за останні п'ять років, і боронити українську землю".

20:00 Порошенко заявив, що жоден із його друзів не має і не матиме жодного відношення до корупції  і додав, що “як тільки буде будь-яка обґрунтована підозра, він перестане бути моїм другом і винен буде сидіти у в’язниці. Друг це чи партнер неважливо, бо це принципи демократичної держави”.

“І в мене тоді питання до пана Зеленського, а скажіть, будь ласка, а коли ваш партнер, бізнес-партнер, який обікрав Україну, маючи обґрунтовані підозри правоохоронних органів і світу... Як ви йому руку тиснете ? Чи не будете йому руки рубати? А відповідь дуже проста: оце є яскрава обгортка, а всередині сидять соратники Азарова, соратники Януковича, всередині сидить п’ята колона, всередині сидять росіяни і олігархи-втікачі. І вам не виявляється дивним, що ми ще не маємо результатів президентських виборів, а вони вже підняли голови. І вчора вже прийшли по ПриватБанк?”, - заявив Порошенко.

19:56 Петро Порошенко заявив, що за останні п’ять років Україна зробила і досягла більше, аніж за чверть століття до цього, а в той час його опонент, кандидат у Президенти Володимир Зеленський ображав жартами Україну.

“Світові лідери, міжнародні фінансові організації визнали, що за останні п’ять років, коли країна була під моїм керівництвом, ми зробили більш, ніж за чверть століття до цього, а де в цей час були Ви? У Росії?”, - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що за час його президентства українці зберегли державу, зберегли і створили міжнародну солідарність на підтримку України, захистили втрачені ринки Росії поглибленою і всеохоплюючою зоною торгівлі з ЄС.

“Якби Ви знали, у якому стані я прийняв державу у 2014 році! Без грошей на казначейському рахунку, без золотовалютних резервів, без армії, без будь-якої зброї, Ви би задавали питання по-іншому, а Ви в цей час ображали нашу державу, Ви намагалися виставити Україну повією своїми жартами, ви намагалися отримувати гроші, у тому числі і з російського бюджету за зняття своїх фільмів”, - звернувся Порошенко до Зеленського.

19:52 Петро Порошенко наголосив, що для українського народу в першу чергу важливо знати майбутнє країни, а не обливати брудом одне одного.

“Право українського народу, врешті-решт, знати, а що саме збирається робити кандидат у Президенти воюючої країни, а не члени його штабу, а не його консультанти, а не його радники. І ми так і не дізналися, бо для українського народу в першу чергу надзвичайно важливо знати майбутнє, а не обливати одне одного брудом”, - наголосив чинний Президент.

“У нас сьогодні дуже ефективно працює пропаганда Росії як частина гібридної війни проти нашої держави”, - зазначив Порошенко.

“Нарешті ми змогли зібратися на дебати через довгих три тижні, поки ми чекали, коли спроможеться команда мого опонента, наважиться з’явитися перед українським народом. І дуже важливо, що ми маємо позицію, коли ховається пан Володимир від журналістів, коли ховається пан Володимир від опонента, а головне - ховається від українського народу”, - сказав Порошенко.

19:46 Володимир Зеленський прокоментував фразу про намір стати на коліна перед президентом РФ Володимиром Путіним, зазначивши, що просив його “не ставити на коліна Україну”.

“Коли почалася війна, перед початком війни на Майдані були наші люди, були загиблі. Я звертався до кожного з президентів, звертався до Януковича і говорив: ”будь ласка, підіть з посади, заспокойтеся". Далі я звернуся до Путіна і сказав: “Я готовий стати на коліна, тільки не ставте на коліна Україну”, і ви можете побачити, що це правда”, - сказав Зеленський.

Також він додав, що готовий стати на коліна перед людьми, котрі не дочекалися своїх близьких з війни. “Я готовий стати на коліна перед кожною матір'ю, яка не дочекалася з фронту свого сина. Я готовий стати на коліна перед кожною дитиною, яка не дочекалася свого батька. Я готовий зараз стати на коліна перед кожною жінкою, яка не дочекалася свого чоловіка “, - сказав кандидат на посаду глави держави, ставши на сцені на коліна.

Зеленський закликав свого опонента також стати на коліна. Порошенко підтримав заклик, ставши на коліна перед воїнами, котрі вийшли на сцену підтримати його, і поцілувавши український прапор, який тримали захисники.

19:40 Кандидат у Президенти України шоумен Володимир Зеленський заявляє, що не ховався, коли йому надсилали повістки під час мобілізації і не був у Росії від початку війни.

“З приводу того, що я ховаюся, то я дуже багато разів був в АТО. Ви знаєте, що у мене було дуже багато зйомок “Вечірнього кварталу”. Від кого я ховаюся? Від яких повісток я ховаюся? Я публічна людина, а мене не змогли знайти і дати мені в руки повістку? Про що ви зараз говорите?”, - сказав кандидат у президенти, звинувативши опонента у брехні.

Він також запевнив, що ніколи у житті не спілкувався з президентом Росії Путнім. "А мені відомо, скільки разів ви розмовляли з паном Путіним, чи як його там, по телефону. Через Медведчука, чи напряму, починаючи з 2014 року”, - сказав Зеленський Порошенку. “ Я не був у Росії з початку війни“, - стверджує Зеленський.

19:38 Порошенко вірить, що його опонент Володимир Зеленський не хоче здати Україну і затягнути її в Російську імперію, але президент РФ Володимир Путін має таку мрію.

“Я хочу наголосити, що пан Володимир не хоче здати Україну, я вірю, щоб пан Володимир і мрії не має затягнути Україну назад в Російську імперію, але Путін має цю мрію. І якщо він не знає, як цьому протистояти на сьогоднішній день, ми точно маємо прибирати всі ризики з українського майбутнього”, - підкреслив Президент.

За словами Порошенка, у 2014 році Зеленський уникав мобілізації. Чинний Президент відзначив, що Україна сьогодні стоїть перед зовнішніми викликами, які потребують від Президента мужності і сили та міжнародного досвіду.

19:36 Зеленський у запитанні до свого опонента, чинного Глави держави Петра Порошенка назвав бойовиків "ДНР" та "ЛНР" "повстанцями". "Чи є це правда, я не стверджую, чи є це правда, що цукерки "Рошен" є у пайках повстанців "ЛНР" та "ДНР", – запитав Зеленський Порошенка.

19:33 Порошенко назвав запитання кандидата у президенти Володимира Зеленського "позицією тотальної некомпетентності". "Ми бачимо позицію тотальної некомпетентності. Я вже казав: достатньо подивитися прес-конференцію на українських каналах, де на кожне запитання було надано відповідь. Я не записував запитання Володимира, але, виявляється, Україна, українська армія, генерали і Верховний головнокомандувач винні у тому, що гинуть українські люди, що гинуть українські воїни?" - сказав він.

"Пане Володимире, якби ви були на фронті, якби ви бачили на власні очі, що відбувалося в Дебальцевому, якби зустрічали наших воїнів з Іловайська, якби ви знали, якою кров'ю Україна заплатила за те, щоб зберегти державу, у вас би не було таких запитань", - додав він.

Відповідаючи на запитання Зеленського, Порошенко сказав, що винними за Іловайськ і Дебальцеве є президент Росії Путін і російська армія.

19:20 Кандидат у Президенти України шоумен Володимир Зеленський зізнався, що у 2014 році віддав свій голос на президентських виборах за Петра Порошенка, але заявив що зробив тоді помилку.

“Чи міг я уявити, що я - простий хлопець з Кривого рогу буду боротися за президентське крісло проти людини, яку ми упевнено та безперечно обрали Президента України у 2014 Році. І що найцікавіше, я сам був за пана Порошенка. Це правда, але я помилився”, - сказав Зеленський. Він розкритикував політку Порошенка за 5 років роботи Президентом. “Чи могли ми тоді уявити, що його “жити по-новому” стане нашим “виживати”?, - сказав кандидат на посаду Глава держави.

Він також розкритикував Порошенка за невиконану обіцянку завершити війну за два тижні, за збагачення його оточення, за те, що з “Революції Гідності скористалися негідники”. Під час його промови щодо Революції гідності люди на стадіони почали вигукувати “ганьба” на що Заленський попросив їх не кричати. “Не кричить будь, ласка, ми зараз говоримо про Революцію гідності і про війну. Давайте поаплодуємо нашим воїнам”, - закликав він.

19:01 Кандидат Порошенко переходить зі "своєї" половини стадіона і йде вітатися до суперника. Залишається на одній сцені із Зеленським.

18:55 Модератори дебатів розпочинають свою роботу, роз'яснюють правила дебатів і починають жеребкування черговості виступів. За жеребом починати деабти буде команда Зеленського. Виконується гімн України.

18:50 Президент Петро Порошенко приїхав на НСК “Олімпійський” для участі у передвиборчих дебатах з шоуменом Володимиром Зеленським. Шоумен і кандидат в Президенти  Володимир Зеленський приїхав на НСК “Олімпійський” для участі у передвиборчих дебатах з Президентом Петром Порошенком.

18:25 Фан-зона чинного Президента України Петра Порошенка на НСК "Олімпійський", де о 19:00 мають відбутися передвиборчі дебати, майже заповнена вся на відміну від фан-зони шоумена, кандидата на пост глави держави Володимира Зеленського.

17:36 На одній зі сцен, яку встановили на "Олімпійському" для проведення дебатів, розпочався концерт українських виконавців. Першим виступив Тарас Чубай та гурт "Плач Єремії". Очікується, що від кожної сторони тут виступатимуть по кілька виконавців. Чаша стадіону поділена навпіл кордоном поліцейських. В кожній частині встановлені сцени, вони розміщені одна навпроти одної.

17:29 Передвиборчі дебати на НСК “Олімпійський” будуть транслюватися у барах і кафе. Деякі заклади громадського харчування у Києві вже виставили оголошення з анонсом трансляції дебатів на “Олімпійському”. “Крутіше, ніж трансляції футбольних матчів”, - коментують користувачі.

17:05 Із різних регіонів сьогодні до Києва виїхали учасники автопробігу на підтримку Порошенка: близько 200 із Чернівців, кілька десятків з Вінниці, близько 500, зокрема, й демобілізовані бійці 92-ї бригади, із Харкова, кількасот - із Запоріжжя. Про намір долучитися заявили жителі Хмельницького, Дніпра, Кривого Рога, Новомосковська, Дружківки, Львова, Житомира, Рівного, Одеси, Миколаєва, Ізюма, Сєверодонецька та Чернігова. Прихильники Порошенка гуртуються й на місцях, аби разом побачити дебати. Так, о 18.30 в Дніпрі біля "Парку ракет" люди зберуться біля великого екрана.

16:30 У черзі журналістів, які проходять перевірку перед стадіоном, наразі понад 100 представників ЗМІ. Загалом у списках акредитованих в Адміністрації Президента представників медіа, які хочуть висвітлити на "Олімпійському" дебати, понад 500 осіб.

16:26 Національна поліція розібрала одну зі сцен, змонтованих штабом кандидата Порошенка на НСК «Олімпійський». Штабами домовлено про дві сцени – по одній для кожного кандидата на своїй половині поля. Але команда Порошенка змонтувала ще одну сцену - "спільну", запропонувавши, щоб кандидати вийшли на неї, і тим самим реально наблизили дебати до дискусії, а не шоу. Саме цю сцену демонтувала поліція.

16:20 Учасники маршу «Захисти Україну» дійшли до НСК «Олімпійський» з боку вулиці Еспланадної, де зупинилися перед металевою огорожею, за якою стоять два ряди поліцейських і нацгвардійців.

16:10 У районі НСК "Олімпійський" з боку Палацу спорту, приблизно за 300-400 метрів до стадіону, поліцейські перевіряють людей металошукачами. Ще один кордон правоохоронців - за рамками з металошукачами перед стадіоном. На площі перед НСК і навколо стоять групи поліцейських і нацгвардійців. Ситуація спокійна. Працює поліція діалогу.

15:55 Учасники акції "Захисти Україну!" рухаються центром Києва в бік НСК "Олімпійський". Учасники маршу спочатку зібралися на Михайлівській площі і вирушили центром міста. Тут представники Самооборони Майдану, "Молодіжного національного конгресу", "Вільних людей", пластуни. Вони розгорнули банери-"розтяжки" із написом "#Захисти Україну", несуть державні прапори. Акція має мирний характер, відбувається з ініціативи громадськості, без участі будь-яких штабів, адміністрацій чи органів влади, наголошують організатори.

15:21 Стали відомі модератори дебатів на НСК: дебати на сцені Порошенка модеруватиме Андрій Куликов, а головний редактор Фактів ICTV Олена Фроляк буде модератором на сцені Володимира Зеленського.

15:13 Колона прихильників Порошенка з Майдану вирушає до НСК "Олімпійський".

14:50 На Майдані почався виступ чинного Президента України та кандидата в президенти у другому турі виборів Петра Порошенка. "Це не вибір між Зе і Порошенко. Ми всі точно знаємо про справжню ставку на цих виборах: чи продовжить наша держава свій шлях до ЄС та НАТО, чи знов все буде спущено на гальмах. Ще одне надзвичайно важливе питання - чи допустять українці реванш, чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом Російської імперії", - сказав Петро Порошенко.

14:21 У Києві на Майдані Незалежності розпочалася акція "Захисти Україну!" на підтримку чинного Президента Петра Порошенка як кандидата на посаду глави держави. Ведучі дійства анонсували виступ Президента Петра Порошенка. Перед учасниками акції виступила Ада Роговцева.

13:57 На Майдані Незалежності встановлено п’ять наметів з агітаційною символікою Петра Порошенка, де роздають квитки у фан-зону НСК “Олімпійський” на час дебатів. На квитках зазначається, що вони є “Запрошеннями. Не для продажу”. Видають такі запрошення тим, хто попередньо зареєструвався через онлайн-форму.

13:20 Очільник поліції Києва Андрій Крищенко закликає штаби кандидатів на посаду Президента України не змінювати формат дебатів на НСК. Формат дебатів та заходи безпеки, а також маршрути входу/виходу, місця перебування прихильників кандидатів та їхнього розмежування були затверджені, було зроблено відповідні розрахунки сил та засобів, аби безпека на стадіоні була максимальною.

13:15 На суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ 19 квітня покажуть дебати з НСК "Олімпійського" о 19.00, а також у студії - о 21.00.

13:05 На трьох станціях київського метрополітену обмежено рух. Станція «Олімпійська» не працює на вхід та вихід, станція «Палац спорту» - на вихід, а станція «Льва Толстого» - на вхід. Обмеження діятимуть до закінчення запланованих заходів на НСК.

13:04 Президент Петро Порошенко закликав своїх прихильників, які не зможуть потрапити на НСК “Олімпійський”, прийти сьогодні о 18-й годині на Троїцьку площу та заявити про незмінність євроатлантичного курсу України.

12:58 Команда кандидата на посаду президента Володимира Зеленського нагадує правила відвідування дебатів на НСК “Олімпійський”: відвідувачі мають обов’язково роздрукувати квиток, оскільки в електронному вигляді система його не зчитає. Один квиток дозволяє пройти на захід одній людині. Також зазначається, що не можна буде виходити за межі контрольно-перепускних пунктів до закінчення дебатів. категорично заборонено проносити фотоапарат, камеру, зброю, вогненебезпечні засоби, наркотичні засоби, воду, алкоголь та інші напої, домашніх тварин. Команда також просить не приходити з дітьми.

12:40 Представники передвиборчих штабів кандидатів на посаду Президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського досі не дійшли згоди щодо модераторів дебатів на НСК “Олімпійський” і регламенту їх проведення.

12:33 Правоохоронці завершують підготовчі заходи із забезпечення публічної безпеки під час масових заходів. Вибухотехнічні групи та кінологи перевіряють "Олімпійський"

10:56 На прилеглих до Національного спорткомплексу “Олімпійський” вулицях у Києві вже обмежили рух транспорту у зв’язку із запланованими на 19.00 передвиборчими дебатами кандидатів у Президенти. Національна поліція і Національна гвардія забезпечують порядок і безпеку на стадіоні та довола нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-