Штаб Порошенка проситиме ЦВК змінити правила дебатів

Штаб Порошенка проситиме ЦВК змінити правила дебатів

Оновлено
Укрінформ
Штаб Петра Порошенка звернеться до ЦВК з проханням внести зміни до положення про проведення дебатів.

Про це заявив речник передвиборчого штабу Олег Медведєв на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є закон, який вимагає дебатів на Суспільному. І є відповідна інструкція ЦВК. Сьогодні від імені нашого кандидата його представник в Центральній виборчій комісії Руслан Князевич звертається до ЦВК із клопотанням щодо внесення змін до положення про порядок проведення дебатів. Оскільки наш опонент відмовився від будь-якого іншого часу проведення дебатів, які зафіксовані на 20-ту годину на Суспільному, і з якоюсь, можливо, містичністю, з якимись забобонами наполягає на тому, що має бути саме 19-та година - хоча ми так думаємо, що 19-та година поставлена спеціально, в розрахунку на те, що законослухняний Президент і громадянин Порошенко має на 20-ту годину поїхати на Суспільне телебачення і ніби він через це не зміг би взяти участь у дебатах о 19-й годині”, - сказав Медведєв.

Водночас він запевнив, що Порошенко готовий бути і там, і там.

“І тому ми зараз звертаємося до Центральної виборчої комісії, все-таки хочемо розставити всі крапки над “і” і так сформувати вечірній графік 19-го числа, щоб Порошенко міг бути і на дебатах на стадіоні із Зеленським, і, відповідно, взяти участь у тих дебатах, які передбачені чинним законодавством. Ми налаштовані зробити все можливе, щоб прибрати всі суперечки з законом і дотриматися і закону, і, з іншого боку, виконати свою обіцянку щодо готовності дебатів на стадіоні”, - підкреслив Медведєв.

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат у Президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запросив Зеленського провести їх 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

Читайте також: У штабі Порошенка вважають, що розрив між двома кандидатами ще можна скоротити

Водночас 19 квітня о 20.00, згідно з законом про вибори Президента, мають відбутися дебати в ефірі Суспільного.

16 квітня команди Петра Порошенка та Володимира Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" щодо можливості проведення там дебатів 19 квітня.

21 квітня в Україні пройде другий тур президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-