Поліція пояснила, у чому провина активіста Овчаренка

Поліція пояснила, у чому провина активіста Овчаренка

Укрінформ
Столичні поліцейські затримали активіста Леоніда Овчаренка за розклеювання листівок "без вихідних даних".
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції Києва.

"Сьогодні на проспекті Перемоги у Києві правоохоронці помітили чоловіка, котрий розклеював листівки без вихідних даних. Його запросили до управління поліції, де склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що матеріали будуть передані в суд для ухвалення рішення.

У свою чергу ГО "Відсіч" оприлюднила відео із затриманням активіста після "запрошення" до районного управління МВС. На відео видно, як два чоловіки у цивільному одязі тримають активіста за руки та ведуть до райвідділку.

Читайте також: Поліцейські - Овчаренку: Вас не затримали, а "запросили"

У прес-службі ГУ Нацполіції міста Києва пообіцяли уточнити інформацію щодо затримання активіста за "запрошенням" працівників поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня активіста "Відсічі" Леоніда Овчаренка затримали правоохоронці поблизу станції метро "Житомирська" на проспекті Перемоги у Києві.

Активіста доставили у Святошинське РУ ГУ МВС міста Києва, де склали протокол за статтею 212-13 КУпАп - "Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск".

Сам активіст наголошує, що друковані матеріали, які він планував розповсюдити, містили усі передбачені вимогами закону вихідні дані. Зокрема, там значиться: “надруковано на особистому принтері Юрченка О.С., тираж 50 тис. прим., відповідальний за випуск Юрченко О.С., замовник Логурьов К.В.”

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Шевченківський суд міста Києва закрив обидва адміністративні провадження проти активіста громадського об'єднання "Відсіч" Леоніда Овчаренка.

Активіста Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці "за незаконну агітацію" проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та "непокору поліції". Тоді активіст пояснив, що він не намагався роздавати листівки, їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали б їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-