Чого чекають українці: соціологи назвали головні побажання до Президента

Чого чекають українці: соціологи назвали головні побажання до Президента

Укрінформ
На думку 39% українців, наступний Президент у перші сто днів на посаді має знизити тарифи на комунальні послуги.

Про це свідчать результати проведеного Київським міжнародним інститутом соціології всеукраїнського репрезентативного опитування громадської думки, розповів на прес-конференції заступник директора КМІСу Антон Грушецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді, ситуація буде доволі складною для кожного з кандидатів, хто б не був обраний Президентом. Тому що відносно найбільше респондентів - 39,1% - очікують, що Президент у перші сто днів знизить тарифи на комунальні послуги, що, в принципі, не зовсім у його компетенції", - зазначив Грушецький.

За його словами, 35,5% українців очікують, що глава держави подасть законопроект про зняття недоторканності з суддів, депутатів і самого Президента. 32% респондентів очікують на початок або пришвидшення розслідування справ у резонансних корупційних питаннях, іще 23% очікують на початок переговорів з Росією.

Читайте також: Вибори-2019: соціологи дізналися розрив між кандидатами у другому турі

Окрім того, за даними КМІСу, 18,4% опитаних очікують у перші сто днів роботи нового Президента на зниження вартості зарплат найвищих посадовців, 16,4% - початок переговорів із ЄС і НАТО щодо Криму і Донбасу, 9,4% розраховують на пришвидшення розслідування злочинів проти Майдану.

Водночас, лише 3,3% респондентів вважають, що Президент упродовж ста днів на посаді має розпочати переговори про вступ до ЄС.

Загалом експерти КМІСу опитали 2004 респонденти, котрі проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до кінця процесу, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показинків, близьких до 5%. Опитування проводилося протягом 9-14 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-