Аласанія назвав усі можливі варіанти для дебатів і нагадав, що

Аласанія назвав усі можливі варіанти для дебатів і нагадав, що "закон є закон"

Укрінформ
Незалежно від того, прийдуть до студії НСТУ обидва кандидати у Президенти України, прийде один, чи не прийде жодного, час з 20:00 до 21:00 19 квітня буде присвячений дебатам.
Таку заяву на своїй сторінці у Facebook виклав голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зураб Аласанія.

“Сто перший раз. Поганий, злий, хороший - закон є закон. - Написав Аласанія. - 19 квітня, з 20:00 до 21:00, в студії Національної Суспільної телерадіокомпанії України відбудуться Національні Дебати. Будуть кандидати вдвох, буде кандидат один, не буде жодного з кандидатів - ця година, згідно з законом України “Про вибори Президента України”, присвячена дебатам”.

Читайте також: Телемосту між Порошенком і Зеленським не буде - Суспільне

Він додав, що якщо кандидатів буде двоє - “відбудуться дебати в жорсткому форматі, похвилинно прописаному Постановою ЦВК #742”. Якщо кандидат буде один - він отримає всю цю годину для політичної агітації, “знову ж таки, згідно з законом”, підкреслив Аласанія.

“Якщо кандидатів не буде - ця година піде на документальний фільм «Амстердам» (угу) з циклу “Дивовижні міста світу”, і з рухомим рядком під час стрічки “Вибачте, кандидати на пост Президента України (прізвища, імена, по-батькові) не з‘явилися у студію для участі в теледебатах”, - додав голова правління НСТУ.

Також Аласанія нагадав, що “після завершення цієї години закон забороняє згадувати кандидата чи його програму протягом 20 хвилин. Тому о 21:20 на каналі UA: Перший, на UA: Українське радіо, та на всіх регіональних каналах Суспільного почнеться програма «Зворотний Відлік», де Мирослава Барчук та Павло Казарин, разом з купою експертів, з Виборча Рада UA, VoxCheck-ом, журналістами - влаштують справжню дискусію з кандидатом(-ами). Які можуть бути присутні як в студії, так і приєднатися телемостом з НСК чи парашутом зі стратосфери”.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Глава держави погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський", але нагадав, що згідно з законом про вибори Президента, вони мають відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах.

Порошенко запропонував Зеленському провести дебати на НСК "Олімпійський" 14 квітня. Водночас він підкреслив, що готовий прийти на "Олімпійський" і 19 квітня — за винятком того часу, коли будуть дебати на Суспільному телебаченні. За словами Порошенка, на передбачених законом про вибори дебатах він теж буде обов’язково.

11 березня кандидат у президенти Володимир Зеленський відмовився брати участь у дебатах на НСК "Олімпійський" 14 квітня. На стадіон вийде тільки Петро Порошенко.

ЦВК і Національна суспільна телерадіокомпанія України вважають за можливе провести дебати кандидатів 19 квітня о 20:00, а після цього кандидати можуть продовжити обговорення у форматі "ток-шоу", але не за державні кошти.

Водночас, як передбачає стаття 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-