Порошенко сумнівається в об'єктивності аналізів Зеленського

Порошенко сумнівається в об'єктивності аналізів Зеленського

Укрінформ
В об'єктивності результатів аналізів кандидата у президенти Володимира Зеленського виникають сумніви, оскільки вони здані у лабораторії його друга Андрія Пальчевського.

Про це сказав кандидат у президенти і чинний глава держави Петро Порошенко на НСК “Олімпійський” після здачі аналізів експертам VADA, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Аналізи і тести мають здаватися не в лабораторіях, які належать другові чи прихильнику, тим більше, що власник є громадянином Російської Федерації та інколи навіть балотувався в Держдуму РФ. Це, безумовно, викликає великі сумніви в об'єктивності зазначених даних", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що 5 квітня він уже здавав аналізи на "Олімпійському" і вважає, що здача аналізів саме у цьому медпункті має бути обов'язковою для обох кандидатів.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко окремо здали аналізи, щоб довести відсПорошенкаутність у них алкогольної та наркотичної залежностей. Порошенко здавав аналізи у медпункті "Олімпійського" чотирьом лабораторіям – експрес-тест не показав психоактивних речовин, алкоголю у крові теж не виявили.

Читайте також: Експерти VADA обіцяють результати аналізів наступного тижня

Зеленський здавав аналізи у лабораторії Eurolab і у Facebook двічі викладав результати досліджень. Уперше був опублікований висновок, де як дата взяття біологічного матеріалу зазначалося 2 квітня, а через деякий час документ був замінений на такий самий, але з датою 5 квітня та іншим підписом. Згодом лабораторія медичного центру "Євролаб" вибачилася перед Зеленським за “помилку оператора відділу пробопідготовки та сортування матеріалу”, пояснивши її “хвилювання співробітника”.

Аналіз крові Зеленського у "Eurolab" засвідчив відсутність у його організмі наркотичних речовин.

Того ж дня у штабі Порошенка заявили, що власник лабораторії Eurolab Андрій Пальчевський є колишнім співробітником російського ГРУ.

5 квітня український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти здати аналізи в міжнародній організації The Voluntary Anti-Doping Association.

Водночас, у штабі Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам VADA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-