Поліція посилить контроль на

Поліція посилить контроль на "аномальних" дільницях у другому турі

Укрінформ
Під час другого туру президентських виборів правоохоронці посилять присутність на дільницях, де результати голосування на користь когось із кандидатів без об'єктивних пояснень суттєво відрізняються від загальної тенденції.

Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звертаємо увагу спільноти, яка причетна до виборчої кампанії, суб'єктів виборчої кампанії, щоб звернули увагу на подібні "аномальні" дільниці і так само, можливо, провели свій аналіз та, можливо, щоб спостерігачі якісніше працювали - адже, можливо, і є ознаки залучення адмінресурсу чи якихось фальсифікацій. Зі іншого боку, ми посилимо участь наших правоохоронців на подібних дільницях", - зауважив Варченко.

Він пояснив, що під аномальними маються на увазі виборчі дільниці, на яких результати голосування за кандидата відрізняються від середньостатистичної пропорції в межах виборчого округу чи області.

Читайте також: У поліції сказали, скільки "виборчих" справ відкрили до 31 березня

"Є кандидат А і кандидат Б. Кандидат А в середньому набирає вдвічі більше, ніж кандидат Б - і ця пропорція з відхиленням на 10-30% зберігається на кожній виборчій дільниці... Ми розуміємо, коли є коливання в межах навіть 50%, але коли раптом виявляється, що кандидат Б набирає вдвічі більше, ніж кандидат А на сусідній дільниці і, фактично, спростовує цю пропорцію дуже серйозно, відповідно, ми фіксуємо, що ця дільниця є аномальною", - зазначив радник міністра.

Як уточнив Варченко, йдеться саме про ті дільниці, результати голосування на яких суттєво відрізняються від загальної тенденції на користь одного з кандидатів і це не можна пояснити об'єктивними факторами, наприклад наявністю в конкретному населеному пункті лідерів думок, які б агітували місцеве населення проголосувати за конкретного кандидата.

За словами радника, таких дільниць налічується близько тридцяти в Донецькій області, ще кілька - у Львівській та Одеській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-