Тимошенко не підтримує жодного з кандидатів, які виходять до другого туру

Тимошенко не підтримує жодного з кандидатів, які виходять до другого туру

Укрінформ
Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко не стала закликати своїх прихильників підтримати когось із кандидатів, які виходять до другого туру виборів, а також не закликає своїх прихильників виходити на вулицю з протестами.

Про це лідер партії "Батьківщина" заявила під час прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, в якому стані зараз країна, що вона поставлена на межу виживання. І ми собі даємо звіт у тому, що будь-яке підняття людей на будь-які протестні акції може стати плацдармом для країни-агресора, яка веде сьогодні проти України війну. Розхитувати стабільність в Україні, виводити нас на якісь внутрішні протистояння - я цього ніколи не дозволю. І ми не є прихильниками такої політики", - заявила Тимошенко.

Водночас вона додала, що поважає вибір громадян України, а тому команда "Батьківщини" й надалі захищатиме цей вибір.

Читайте також: Тимошенко не оскаржуватиме результати виборів

Також вона впевнена, що "жоден із кандидатів, які за рішенням ЦВК є у другому турі, не впораються із цими викликами (перед якими стоїть Україна - ред.) і не припинить ні війни, ні біди". Тому політик не стала закликати своїх прихильників підтримувати жодного із опонентів, які проходять до другого туру.

"І тому брати відповідальність за будь-які поради я не можу", - сказала Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11:30 2 квітня ЦВК опрацювала 98,42% протоколів в електронному вигляді. Згідно з опрацьованими даними, у президентських виборах лідирує Володимир Зеленський - 30,24%. За Петра Порошенка свої голоси віддали 15,92% виборців, за Юлію Тимошенко - 13,39%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-