В Україні закрилися виборчі дільниці

В Україні закрилися виборчі дільниці

Оновлено
Укрінформ
В Україні завершилося голосування під час чергових виборів Президента.

Процес волевиявлення тривав з 8 до 20 години.

У закордонному виборчому окрузі українці голосують за місцевим часом.

Для проведення виборів було утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також понад 29,9 тисяч дільничних виборчих комісій, серед яких - 79 спеціальних виборчих дільниць для голосування військовослужбовців на території військових частин (формувань) на Донбасі та одна - на Львівщині. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Водночас, згідно з рішенням Центральної виборчої комісії, президентські вибори не організовувалися і не проводилися на території анексованого Криму та у 12 із 21 виборчих округів Донецької області й у 6 округах із 11 в Луганській області.

На підсумковій прес-конференції очільник Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що остання виборча дільниця закрилася о 20:42.

"На 20:40 усі регіони доповіли, що всі дільниці закрилися, це поліцейська інформація, - без інцидентів. Окрім одного району у Волинській області, а о 20:42 закрилася остання. Причини запізнення ми також будемо досліджувати", - сказав Князєв.

Орієнтовна кількість виборців - понад 29 млн громадян.

Читайте також: Вибори президента: дані Національного екзит-полу

Понад 315 725 українців скористалися тимчасовою зміною місця голосування.

ЦВК зареєструвала 44 кандидатів у Президенти, проте згодом п’ять із них відмовилися від балотування. Таким чином, виборчий бюлетень містить прізвища 39 кандидатів на пост глави держави, він пісочного кольору з параметрами 20 см на 80 см та має 10 ступенів захисту від підробки.

Станом на 15.00 явка за даними 198 зі 199 округів виборців склала 45,11%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-