У штабі Порошенка сказали, коли оприлюднять паралельний підрахунок голосів

У штабі Порошенка сказали, коли оприлюднять паралельний підрахунок голосів

Укрінформ
У виборчому штабі Петра Порошенка вестиметься паралельний підрахунок голосів на виборах президента 31 березня, результати якого планується оприлюднити о восьмій ранку 1 квітня.

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю, 29 березня, член виборчого штабу народний депутат України Максим Саврасов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо вести паралельний підрахунок голосів... Ми очікуємо, що до третьої години ночі зможемо отримати попередній результат підрахунку 100 відсотків голосів. Брифінг щодо оприлюднення результатів паралельного підрахунку голосів запланований на восьму годину 1 квітня", - сказав Саврасов.

Читайте також: Порошенко, Тимошенко чи Зеленський. Якими є німецькі очікування від виборів

Він поінформував, що від кандидата у президенти Петра Порошенка зареєстровано на кожній із 28 700 дільниць по одному спостерігачу, які пройшли відповідне навчання. Кожний спостерігач отримав картку для паралельного підрахунку голосів. У ній він протягом дня фіксуватиме явку на дільницю станом на 11, 15 і 20 год. Після завершення роботи дільниць ця інформація буде узагальнена штабом.

Після оприлюднення з голосу інформації щодо підрахунку голосів спостерігач миттєво передасть ці дані у виборчий штаб, а потім звірить їх під час передачі протоколів в окружну виборчу комісію.

"Якщо дані паралельного підрахунку відрізнятимуться, цим питанням почнуть займатися юристи з метою або перехунку, або уточнення результатів", - пояснив Саврасов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-