Поліція перед виборами перейшла на посилений режим

Поліція перед виборами перейшла на посилений режим

Укрінформ
На посилений варіант несення служби перед виборами переведені всі центральні органи виконавчої влади, що входять до системи МВС, зокрема Національна поліція.

Про це йшлося під час міжвідомчої відеоселекторної наради за участю першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового та голови Нацполіції Сергія Князєва, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Зокрема, Яровий повідомив, що за кілька місяців до президентських виборів підрозділи МВС провели низку підготовчих заходів, відпрацювавши організацію та координацію роботи між всіма службами відомства на місцях.

«Ми забезпечили охорону 199 окружних виборчих дільниць. Залучено близько 400 поліцейських. Розпочав роботу міжвідомчий оперативний штаб. До його складу увійшли представники всіх підрозділів міністерства, які відслідковують, аналізують ситуацію для прийняття відповідних рішень. Відсьогодні весь особовий склад Міністерства внутрішніх справ переводиться на посилений варіант несення служби», – зазначив перший заступник міністра.

Він також додав, що до забезпечення правопорядку під час волевиявлення громадян у день голосування буде залучено понад 135,4 тисячі правоохоронців, з них понад 72,5 тисячі саме поліцейських.

У свою чергу голова Нацполіції Сергій Князєв наголосив, що керівники структурних і територіальних підрозділів нестимуть персональну відповідальність за неналежне реагування на будь-які порушення під час виборів.

«Тільки поліція несе відповідальність за безпековий процес. Ваша реакція на кожне порушення має бути миттєвою згідно із чинним законодавством», – підкреслив він.

Читайте також: На виборах Президента зареєстрували 2020 міжнародних спостерігачів

Водночас, заступник голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив, що ще напередодні виборів увага поліцейських має бути акцентована на двох етапах. Перший стосується перевезення бюлетенів з окружних до дільничних виборчих комісій, а другий – із припиненням правопорушень, які можуть бути скоєні у так званий «день тиші».

«Вже зараз організуйте дієву взаємодію з головами окружних та дільничних виборчих комісій, уточніть час перевезення бюлетенів. Ми мусимо повністю виключити випадки будь-яких неузгодженостей та припиняти правопорушення, пов’язані із виборчим процесом», – звернувся Фацевич до правоохоронців.

У Національній поліції України не виключають, що знайдуться ті, хто зацікавлений у зриві виборів Президента і провокації, але готові протистояти їм, керуючись виключно законом.

"Ми не виключаємо, що знайдуться зацікавлені в зриві виборів, провокаціях, але готові протистояти їм, керуючись виключно законом і наданими нам правами", - про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив глава Нацполіціі Сергій Князєв.

Як повідомлялося, 23 березня Нацполіція взяла під цілодобову охорону окружні виборчі комісії.

Вибори Президента України відбудуться 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-