Посли G7 написали листа Авакову про небезпеку

Посли G7 написали листа Авакову про небезпеку "екстремістських рухів"

Укрінформ
Видання "Радіо Свобода" отримало підтвердження, що посли країн "Групи семи" (G7) адресували листа Арсенові Авакову із застереженням щодо загрози діяльності "екстремістських рухів" і можливого зриву виборів.

Про це пише у своїй статті журналіст Крістофер Міллер, передає Радіо Свобода. 

У статті йдеться, що «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) отримало копії двох листів, підготовлених Групою послів G7 з підтримки реформ в Україні, до якої входять дипломати з Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади, США і Японії.

У листі, адресованому Авакову від 15 березня, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон від імені своїх колег написала, що «група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких тривожать».

«Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в гарантуванні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду», – заявила Ізабель Дюмон.

За її словами, лист українською та англійською мовами відправили в Міністерство внутрішніх справ України того ж дня. Речник МВС Артем Шевченко підтвердив Радіо Свобода, що Аваков його отримав.

Крістофер Міллер у своїй статті пише про «тонке, завуальоване посилання на «Національний корпус» і «Національні дружини» в листі, про який розповіла Дюмон.

«Національні дружини» пов’язані з полком «Азов» (полк є автономною частиною Нацгвардії України) та партією «Національний корпус», які мають праворадикальну ідеологію. «Нацдружини» заявляють, що їх мета - забезпечення порядку на вулицях, але вони часто вдаються до силових методів.

Читайте також: Аваков поговорив із послом США про недопущення провокацій під час виборів

31 березня в Україні відбудуться вибори президента. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний, що Національні дружини і Національний корпус не завадять проведенню виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-