Поліція розповіла про чотири схеми підкупу виборців

Поліція розповіла про чотири схеми підкупу виборців

Укрінформ
Поліцейські зафіксували під час цьогорічної президентської виборчої кампанії 4 схеми підкупу виборців.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо схем підкупу, то можна виокремити 4 схеми підкупу. Перша - це збір анкетних даних громадян безпосередньо коштом проведення якихось соціальних опитувань, анкетувань, а також паралельно ставлять питання щодо пріоритетності (для особи — ред.) когось з кандидатів у Президенти. Встановлюється ця пріоритетність, і, якщо хтось вагається, того (громадянина — ред.) ці “анкетологи” намагаються переконати на користь іншого кандидата”, - зазначив Цуцкірідзе.

За його словами, наступна схема — це схема телефонних дзвінків з пропозицією проголосувати за того чи іншого кандидата у Президенти.

“Третя схема — це надання безпосередньо подарунків з агітаційною символікою, але, як у нас передбачає законодавство, якщо вартість його (подарунка — ред.) перевищує 58 грн, грубо кажучи, то це — підкуп, ніяке це не агітаційне залучення”, - зазначив Цуцкірідзе.

Читайте також: Луценко запропонував розв’язати задачку про кандидата Ю, депутата Д і 2,5 мільйона

Остання схема, за його словами, яку зафіксували правоохоронці, - це виплата матеріальної допомоги, під приводом і за умови голосування за певного кандидата.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-