Відеонагляду на президентських виборах не буде — ЦВК

Відеонагляду на президентських виборах не буде — ЦВК

Укрінформ
На виборчих дільницях під час проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року відеоспостереження не вестиметься.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Відеоспостереження на виборчих дільницях ніяким законом, в тому числі чинним законом “Про вибори Президента України”, не передбачено, тому цього відеоспостереження не буде”, - наголосив Радченко.

Водночас він зазначив, що органи державної влади та місцевого самоврядування мають право забезпечити охорону та безпеку приміщень.

“Тому я не виключаю того, що в разі бажання або необхідності Київська міська державна адміністрація, або будь-який орган місцевого самоврядування, до компетенції якого це належить, або інша обласна адміністрація може встановлювати такі камери в приміщеннях. Але ці камери не мають на меті фіксування чи відеоспостереження за голосуванням або підрахунком голосів. Це може бути використано виключно з питань безпеки”, - наголосив Радченко.

Читайте також: Змінити місце голосування можуть понад 100 тисяч українців

Він нагадав, що свого часу на організацію відеоспостереження на виборчих дільницях було витрачено 996 млн грн, закуплено понад 32 тисячі програмно-апаратних комплексів. "В результаті з понад 30 тисяч таких комплексів було здійснено трішки більше 180 тисяч заходів в цю систему - близько 7,5 раза в кожну дільницю люди заходили подивитися. Тобто, ефективність говорить сама за себе”, - зауважив заступник голови ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-