Група “Першого грудня” закликає голосувати за Порошенка

Група “Першого грудня” закликає голосувати за Порошенка

Відео
Укрінформ
Ініціативна група “Першого грудня” закликає проголосувати на виборах за Петра Порошенка, який, на її переконання, найкраще гарантуватиме безпеку держави.

На цьому наголосив віце-ректор Українського католицького університету, дисидент, черговий головуючий Ініціативної групи “Першого грудня” Мирослав Маринович на прес-конференції в Укрінформі.

“Поки Україна має свою державу, хай і недосконалу, доти ми можемо боротися за її очищення і подальший розвиток. Натомість у країні, окупованій Росією, ми будемо боротися за права людини знову в сибірському ГУЛАГу. Тому ми обираємо безпеку в країні. По-друге, з нинішнього набору кандидатів, на нашу думку, найбільше забезпечить безпеку держави Петро Олексійович Порошенко. Тому ми й виступаємо на його підтримку і закликаємо виборців проголосувати саме за нього”, - підкреслив Маринович.

Водночас він зазначив, що “в кривих дзеркалах перегонів” важливі здобутки Порошенка зазнали спотворень.

“Ми хотіли б, щоб вчинене ним добро не було забуте. З іншого боку, ми ставимося до Петра Олексійовича небезкритично. І не раз, і навіть йому особисто, звертали увагу на його прорахунки. Отож, підтримуючи Петра Порошенка, ми розраховуємо на його здатність врахувати нелегкий досвід керівництва державою, і в екстремальних обставинах і виправити помилки минулих років”, - наголосив Маринович.

Він також зазначив, що група “Першого грудня” виступає за чесні вибори, вибори без брудних технологій, які можуть скомпрометувати нас як державу.

Читайте також: Звернення учасників Ініціативної групи "Першого грудня" до українців

“Звичайно, ми усвідомлюємо, що в розпал кампанії подібні заклики можуть мати ефект відомих закликів кота Леопольда. Проте ми закликаємо усіх учасників перегонів усе-таки зауважити, що маніпуляції та нечесні прийоми творять фатальний комулятивний ефект, який обертається проти них самих. У боротьбі всіх проти всіх суспільство не вірить нікому, в тім числі й усім штабам”, - сказав головуючий Ініціативної групи.

Він закликав українців бути відповідальними, зазначивши, що “перетворення виборів на клоунаду і нищення довіри до державних інститутів — це одвічна причина нашої національної руїни”.

“Хай не станеться так цього разу. Чи ми як суспільство замислюємося над тим, у що ми перетворили один із найголовніших інструментів демократії — вибори? Передвиборчі змагання важливі, бо це нагода обговорити можливі шляхи розвитку держави і вибрати найкраще. Натомість ми перетворили кампанію на цунамі компроматів і чорного піару. Мета штабів — не переконати суспільство у правильності шляху їхнього кандидата, а знищити усіх небезпечних суперників. Це — зловживання демократією. Тому спитаймо себе чесно: чи є ми відповідальними громадянами? Чи нам, може, буде комфортніше в диктатурі? Я ставлю гострі питання, щоб ми усвідомили всі загрози”, - підкреслив Маринович.

За його словами, члени Ініціативної групи “Першого грудня” упродовж багатьох років закликали суспільство зважити на значення духовного стану суспільства і започаткувати якийсь потужний моральний рух за його оздоровлення.

“Цього не сталося, навпаки, країну сьогодні заливає бруд. Ми інфіковані ним до краю. В цих умовах, якщо немає структурованої моральної альтернативи, ми змушені вибрати безпеку країни. Адже загроза, перед якою вона стоїть, величезна”, - застеріг Маринович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-