Вже 11 кандидатів у президенти звернулися до поліції за охороною

Вже 11 кандидатів у президенти звернулися до поліції за охороною

Укрінформ
Вже 11 кандидатів у президенти звернулися до поліції за наданням їм охорони.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз кожен кандидат в Президенти має від нас пропозицію, - я багато разів казав про це публічно — має можливість звернутися у Національну поліцію для того, щоб отримати поліцейську охорону для реалізації своїх повноважень кандидата в Президенти. Таких людей вже 11, які скористалися цією пропозицією”, - сказав Аваков.

Водночас він наголосив, що в Україні не може бути жодних громадських чи парамілітарних угрупувань, які підмінятимуть силові функції держави, тому що такі повноваження належать виключно Нацполіції і Нацгвардії.

Читайте також: Незаконна агітація і "гречка": Аваков розповів про основні порушення

“Жодне інше парамілітарне угрупування не зможе на себе це взяти, ми будемо жорстко це все припиняти. Так, на жаль, у нас є випадки, коли групи молодих осіб, тією чи іншою мірою організовані, супроводжують тури кандидатів у Президенти”, - додав міністр.

За його словами, якщо певний кандидат у Президенти вважає, що в момент якогось мітингу чи події на нього готується провокація, то правоохоронці супроводжуватимуть його "гласно чи негласно, для того, щоб забезпечити порядок”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-