ЦВК відмовила у реєстрації ще двом кандидатам

ЦВК відмовила у реєстрації ще двом кандидатам

Вибори Президента
Укрінформ
Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатами на посаду Президента на чергових виборах 31 березня висуванцю від Партії захисників України Тарасу Костанчуку та самовисуванцю Наталії Земській.

Відповідні рішення ухвалено на другому засіданні ЦВК у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила секретар Центрвиборчкому Наталія Бернацька під час розгляду питання про реєстрацію Тараса Костанчука, висуванця від Партії захисників України, запропоновані у його передвиборчій програмі заходи "порушують Конституцію України, запроваджують дискримінацію за професійною ознакою, пропагандують насильсьство" і суперечать встановленим Конституцією України правам і свободам людини.

Читайте також: ЦВК відмовилася зареєструвати Симоненка кандидатом у президенти

За її словами, у передвиборчій програмі Костанчук, зокрема, пропонує "ввести смертну кару для державних службовців усіх рангів" за корупцію, зраду, розкрадання державного майна тощо. Бернацька підкреслила, що згідно з рішенням Конституційного Суду, поновлення смертної кари суперечить Основному закону держави, посягає на права і свободи людини.

Також секретар ЦВК розповіла, що Костанчук пропонує "зняти презумпію невинуватості для державних службовців - не можеш пояснити походження статків, автоматично сідаєш у тюрму з конфіскацією майна свого і найближчих родичів, які також не можуть пояснити своїх статків". У цьому контексті Бернацька зазначила, що згідно з Конституцією України ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

У підсумку Центрвиборчкому відмовив Костанчуку в реєстрації кандидатом на пост Глави держави.

Крім того, ЦВК відмовила Наталії Земській в реєстрації кандидатом у Президенти через невідповідність поданих нею документів вимогам чинного законодавства.

Таким чином, станом на 18-ту годину 4 лютого ЦВК зареєструвала 30 кандидатів на пост Президента, 24 особам відмовила в реєстрації, інші перебувають на розгляді. Загалом документи для реєстрації кандидатами у Президенти подали 90 осіб.

Наразі кандидатами на пост Глави держави зареєстровано: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка, Миколу Габера, Романа Безсмертного та Віктора Бондара.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів партіями або шляхом самовисування тривало до 3 лютого. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-