Парубій про вибори президента: це не боротьба за булаву, це відповідальність

Парубій про вибори президента: це не боротьба за булаву, це відповідальність

Укрінформ
Уряд і парламентська коаліція фракцій “Блоку Петра Порошенка” та “Народного фронту” були і залишаються однодумцями з Президентом Петром Порошенком на українському шляху.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час виступу на форумі за участю Президента «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України Петро Олексійович Порошенко, уряд України і наша коаліція – "Блоку Петра Порошенка" і команди "Народного фронту", були і залишаються однодумцями на українському шляху. Саме єдність і відчуття спільної відповідальності дозволили нам гідно пройти цей шлях, і ми зобов’язані завершити усе розпочате, і наша боротьба сьогодні - це не боротьба за булаву чи посади, це наша відповідальність перед Україною і українським народом. І сьогодні йдеться не тільки про висунення гідного кандидата в Президенти, сьогодні йдеться про незворотність нашого шляху до побудови сучасної, вільної європейської України. Ідеться про наш шлях до НАТО, до Європейського Союзу, нашої непохитності у боротьбі з агресором, продовження змін в країні, нашого неспинного руху власним українським шляхом", - сказав Парубій.

Спікер також наголосив, що Україна своєю боротьбою спричинила геополітичні зміни, об'єднавши світ проти агресії Росії.

"Україна своєю боротьбою спричинила геополітичні зміни - зупинила агресію Путіна, об'єднала проти диктатора весь цивілізований світ, і, даючи відсіч ворогу, ми будуємо сучасну міцну Українську державу, і ми не маємо права зупинитися. Це наш шлях, український шлях", - сказав Парубій.

Він підкреслив, що за 5 років Україна здійснила неймовірний прорив, створивши боєздатну армію та помісну церкву. Спікер зауважив, що Україна наближається до НАТО і ЄС, і висловив переконання, що в недалекому майбутньому це стане "запорукою непорушності наших кордонів, гарантією безпеки сьогоднішнього і наступних поколінь і фактором економічного зростання".

Читайте також: Горбулін не уявляє деяких кандидатів у президенти в ролі Головнокомандувача

Спікер також вшанував пам’ять героїв Крут і наголосив, що Україна повинна перемагати.

Парубій підкреслив, що Україна не повинна повторювати помилок, допущених 100 років тому. За словами Голови ВР, завдання і відповідальність українців сьогодні – досягати єдності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-