Аваков про виборчу кампанію: Більшість кандидатів уже порушують закон

Аваков про виборчу кампанію: Більшість кандидатів уже порушують закон

Укрінформ
Із 12 зареєстрованих кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року лише троє відкрили рахунки виборчих фондів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час робочої наради у Харкові, інформує Департамент комунікації МВС України.

«Із 12 зареєстрованих кандидатів рахунки виборчих фондів відкрили лише троє. А вулиці наших міст заповнила агітаційна реклама, яка може фінансуватися винятково з передвиборчого фонду, який поповнюється коштами прозорого походження. А значить, більшість кандидатів уже порушують закон», - наголосив Аваков.

Міністр зазначив, що правоохоронні органи дотримуються закону і не йтимуть на поступки.

«Наразі ми маємо 125 звернень щодо порушень передвиборчої агітації. За низкою звернень вже порушені справи. МВС буде дуже жорстко реагувати навіть на ознаки того, що може бути підкуп на виборах», - міністр МВС.

Він також нагадав, що МВС створило систему реагування на звернення громадян.

«Всі сигнали про порушення надходять до спеціальної робочої групи, яка передає вже підтверджені факти в Нацполіцію. А там ними займаються в Головному слідчому управлінні, Департаменті оперативного реагування і блоці превентивної діяльності», - розповів Аваков.

Крім того, зазначив він, у міністерстві запрацювала робоча група, яка займається забезпеченням виборчого процесу.

Водночас Аваков зазначив, що кожен кандидат у президенти має право у разі необхідності звернутися до поліції по охорону.

«Ми готові надати кожному кандидату в президенти охорону і супровід із боку Нацполіції, а також забезпечити повну комунікацію з Департаментом оперативного реагування безпеки агітаційних заходів та недопущення провокацій», - заявив міністр.

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня стартувала виборча кампанія з виборів Президента.

Чергові вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-