Кошулинський став єдиним кандидатом у президенти від націоналістів

Кошулинський став єдиним кандидатом у президенти від націоналістів

Фото
Укрінформ
"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" висунуло голову секретаріату партії Руслана Кошулинського кандидатом на посаду Президента України.

Відповідне рішення ухвалили члени ВО "Свобода" на 40-му з'їзді партії у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Делегати з'їзду одностайно проголосували за кандидатуру Руслана Кошулинського. Таке рішення підтримали Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів, "Правий сектор", рух С14.

"613 "за", "проти", "утрималися" - 0. Рішення ухвалено", - оголосив головуючий з'їзду, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Партія "Свобода" висунула у президенти Кошулинського / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Також на з'їзді було обрано уповноваженого представника партії "ВО "Свобода" для подання до ЦВК документів. Ним став керівник юридичної служби ВО " Свобода" Олег Бондарчук.

Як зазначив Олег Тягнибок на брифінгу після з'їзду, Руслан Кошулинський подасть документи до Центрвиборчкому в середу. Після того він вирушить в передвиборчий тур Україною.

Олег Тягнибок також наголосив, що Руслан Кошулинський - єдиний на виборах кандидат, якого спільно висувають 5 націоналістичних сил - Конгрес українських націоналістів, "Правий сектор", рух С14, ВО "Свобода", Організація українських націоналістів. Тягнибок також додав, що про підтримку Кошулинського заявив провідник національного руху "ДІЯ" Дмитро Ярош.

Як сказав Олег Тягнибок, на з'їзді ВО "Свобода" були присутні делегації націоналістичних організацій ОУН, КУН, С14, "Правий сектор", а також українські письменники, митці, громадські діячі. Серед них - перший Генеральний прокурор України Віктор Шишкін, сатирик, публіцист Євген Дудар, письменники брати Капранови, Лариса Ніцой, Михайло Слабошпицький, лідер гурту "Кому вниз" Андрій Середа, фронтмен гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола, народна артистка України Людмила Єфименко, кінорежисер Михайло Іллєнко. Також на з'їзді виступив комбатант УПА Теодор Дячун з підтримкою Руслана Кошулинського.

Як повідомляв Укрінформ, лідери націоналістичних сил в листопаді у спільній заяві підтримали висунення свободівця Руслана Кошулинського кандидатом у президенти на виборах у 2019 році.

В Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень. Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-