“Батьківщина” висунула Тимошенко кандидатом у президенти

“Батьківщина” висунула Тимошенко кандидатом у президенти

Фото
Укрінформ
Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» висунуло свого лідера Юлію Тимошенко кандидатом на посаду Президента України під час чергових виборів 31 березня 2019 року.

Відповідне рішення політсила ухвалила на своєму з’їзді у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У з'їзді взяли участь 174 делегати, які одностайно підтримали кандидатуру Тимошенко.

"Велика країна - це моя мета, від якої я не відступлюся ні на крок. Саме тому сьогодні я балотуюся в президенти", - сказала Тимошенко у своєму виступі.

Вшановуючи пам'ять захисників Донецького аеропорту, Тимошенко висловила переконання, що Україна здобуде перемогу у війні та "в Донецьку знову буде мирний цивільний аеропорт - аеропорт імені Кіборгів".

З'їзд політичної партії "Батьківщина"/ Фото Володимира Тарасова

Оприлюднюючи тези своєї виборчої програми, вона акцентувала на тому, що вдаватиметься до потужного дипломатичного наступу.

"Захист України від країни-агресора - це першочергове завдання нового президента. Ми наполягаємо на застосуванні достатніх за своєю ефективністю заходів примусу Російської Федерації до миру та звільнення Криму та Донбасу. Ми наполягаємо на істотному посиленні військово-технічної допомоги, яка гостро необхідна країні для створення ефективної системи протиповітряної оборони, відрядження військово-морських сил і зміцнення наших можливостей, щоб на сучасному рівні протистояти іноземному вторгненню", - пояснила Тимошенко.

До того ж, вона наголосила на необхідності до чергових парламентських виборів ухвалити нову Конституцію України, яка "відразу на 80% ліквідує корупцію".

Також вона пообіцяла за наступних п'ять років зробити Україну цілком енергетично незалежною країною.

За словами Тимошенко, вона піде з посади президента, якщо, у випадку перемоги на виборах, не виконає своєї програми протягом перших 100 днів.

Загалом, учасниками форуму єднання, що відбувався паралельно зі з'їздом, стали близько 10-ти тисяч осіб, серед яких - перший Президент України Леонід Кравчук, який підтримав її кандидатом на посаду Президента України. На з'їзді також був присутній патріарх Філарет, який закликав українців до єднання заради Незалежності та миру. Також на з'їзді були присутні члени сім'ї Тимошенко.

Окрім того, на підтримку Тимошенко висловився екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі - під час з'їзду було продемонстровано його відеозвернення. Лідера "Батьківщини" також підтримав бразильський письменник Пауло Коельо, який у своєму відеозверненні назвав її "унікальною особистістю, яка може керувати країною".

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень. Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-