ЦВК зареєструвала Балашова та Богомолець кандидатами в президенти

ЦВК зареєструвала Балашова та Богомолець кандидатами в президенти

Укрінформ
ЦВК зареєструвала народного депутата Ольгу Богомолець та лідера політичної партії "5.10" Геннадія Балашова кандидатами на посаду Президента України на чергових виборах 31 березня 2019 року.

Відповідне рішення Комісія ухвалила на засіданні у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Члени ЦВК одноголосно підтримали проекти постанов про реєстрацію кандидатами в Президенти висуванця політичної партії "5.10" Геннадія Балашова та самовисуванки Ольги Богомолець. Зареєстрованому кандидату Балашову, який був присутній на засіданні, голова ЦВК вручила посвідчення кандидата в Президенти України.

Як повідомлялося, раніше ЦВК зареєструвала вісьмох кандидатів на посаду Президента України: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка та Віталія Купрія.

В Україні 31 грудня стартувала президентська виборча кампанія. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Читайте також: ЦВК зареєструвала Гриценка, Мураєва і Купрія кандидатами у президенти

Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на посаду Президента і закінчується о 24 годині 29 березня. Утворення окружних виборчих комісій триватиме до 18 лютого, дільничних виборчих комісій — до 12 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години. Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня. Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний Президент має вступити на посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-