ЦВК дозволила ще п'ятьом організаціям спостерігати за виборами Президента

ЦВК дозволила ще п'ятьом організаціям спостерігати за виборами Президента

Укрінформ
Центральна виборча комісія надала дозвіл ще п’яти громадським організаціям мати офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України 31 березня.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у вівторок за результатом розгляду клопотань від громадських організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропонується надати дозвіл мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року таким громадським організаціям: громадській організації “Всеукраїнський департамент виявлення та протидії корупції в органах влади та місцевого самоврядування”, ГО "Захисник громадських прав", ГО "Ліга волонтерів", ГО "Моніторингова місія за виборами в Україні у 2019 році", ГО "Центр промислової екології", - озвучив проект постанови член ЦВК Віталій Плукар.

ЦВК одноголосно підтримала відповідну постанову.

Таким чином, ЦВК станом на 15 січня надала дозвіл 26 громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня.

Читайте також: ЦВК зареєструвала Гриценка, Мураєва і Купрія кандидатами у президенти

Водночас ЦВК відмовила у дозволі мати офіційних спостерігачів громадській організації "Центр реформ, демократії та права".

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня українські громадські організації можуть звернутися до ЦВК з клопотанням мати офіційних спостерігачів до 29 січня включно. Подання до ЦВК пропозицій щодо реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій прийматимуться до 23 березня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-