Закарпатське вино отримало своє географічне зазначення

Закарпатське вино отримало своє географічне зазначення

Укрінформ
Закарпатське вино отримало своє географічне зазначення.

Про це повідомив у Фейсбуці генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко, передає Укрінформ.

"Виноробна карта України поповнилася новим географічним зазначенням - "Закарпаття/Закарпатське вино". Це визнання підкреслює величезний потенціал українського виноробства і стає новою віхою в його історії. Зберігаємо традиції, розвиваємося і прагнемо до нових висот у світовій виноробній спільноті!" - написав він.

Як раніше повідомляв Укрінформ, географічне зазначення (ГЗ) — назва або позначення, які ідентифікують товар як такий, що походить з певної території, країни, регіону або місцевості і особлива якість, репутація та інші важливі характеристики, які значною мірою пов'язані із його географічним походженням.

Географічне зазначення свідчить про те, що це вино зроблене в конкретному регіоні з унікальними географічними характеристиками, такими, як клімат, ґрунти та місцеві особливості. Це надає вину унікальний смак та аромат, які притаманні саме цій території, а також дає продукту захист від підробки.

В Україні географічні зазначення мають такі продукти, як гуцульська овеча та коров'яча бриндзя, мелітопольська черешня.

Читайте також: В Україні планують запровадити виноградарсько-виноробний реєстр

На території Автономної Республіки Крим до її окупації були зареєстровані такі географічні зазначення для вин: Сонячна Долина, Новий Світ, Золота Балка, Меганом, Балаклава, Магарач. Два географічні зазначення для вин (Сонячна Долина, Новий Світ) закріплені в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Після окупації Криму українські географічні зазначення були «перереєстровані» за російським законодавством і стали російськими захищеними найменуваннями місця походження товарів.

Фото: Chateau Chizay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-