Українці з початку війни інвестували трильйон гривень в ОВДП - Марченко

Українці з початку війни інвестували трильйон гривень в ОВДП - Марченко

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення українці інвестували 1 трлн грн у облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).

Як передає Укрінформ, про це написав міністр фінансів Сергій Марченко у Фейсбуці.

"1 трлн грн. Саме стільки українці інвестували у внутрішні державні облігації України з початку повномасштабного вторгнення. Тим самим зробивши вагомий внесок у підтримку фінансової стійкості країни в умовах війни. Це понад 200 днів фінансування захисту і оборони України. Це більше 15% ВВП України у 2023 році. А також, друге за розміром джерело фінансування держбюджету з початку повномасштабної війни", - йдеться в повідомленні.

За словами Марченка, залучені кошти інвесторів відіграли і продовжують відігравати важливу роль у зміцненні фінансової стабільності країни перед викликами війни. Зараз Уряд здатен забезпечувати протистояння агресору, використовуючи два основні внутрішні джерела: податки та ОВДП. Попит на облігації динамічно зростає. З початку повномасштабного вторгнення обсяг вкладень фізичних осіб збільшився у понад 2,4 раза, перетнувши позначку у 60 мільярдів гривень, а юридичних осіб — у 2 рази, склавши понад 160 мільярдів гривень.

Читайте також: Мінфін у І кварталі залучив до бюджету майже ₴120 мільярдів від продажу ОВДП

"У 2016 інвестиції фізичних осіб в облігації становили лише 100 млн грн. На сьогодні ця сума зросла у близько 600 разів. Залучені кошти через випуск військових облігацій допомагають забезпечувати українську армію найнеобхіднішим і зміцнювати нашу спроможність ефективно протистояти ворогу на фронті", - підкреслив Марченко.

Як повідомлялось, Міністерство фінансів України 21 травня 2024 року на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету 10,5 млрд грн.

Фото: Міністерство фінансів України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-