Апеляційний суд не дозволив Укрнафтобурінню відновити видобуток на Сахалінському родовищі

Апеляційний суд не дозволив Укрнафтобурінню відновити видобуток на Сахалінському родовищі

Укрінформ
Колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду закрила провадження за скаргою АТ «Українські енергетичні машини» щодо анулювання низки дозволів на розробку родовищ, у тому числі й Сахалінського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ «Укрнафтобуріння».

Зазначається, що наказом Держгеонадр №204, який був скасований у судовому порядку, був виданий спецдозвіл не лише на розробку Сахалінського родовища газу, а й ще 17 спецдозволів 15 компаніям та підприємствам. Серед них АТ «Українські енергетичні машини», яке вважає, що таким чином суд без їхнього відома вирішив питання про їхні права та обов'язки.

Тому «Українські енергетичні машини» подали апеляційну скаргу, у разі задоволення якої Укрнафтобуріння мало би підстави відновити видобуток вуглеводнів на Сахалінському родовищі.

«Проте, колегія суддів ШААС вирішила закрити апеляційне провадження за скаргою АТ «Українські енергетичні машини», ймовірно, не помітивши порушеного права не залученої особи, внаслідок скасування наказу, як основної підстави для видачі такій особі спецдозволу. Це означає, що Укрнафтобуріння сьогодні не отримало підстав для відновлення видобутку», - повідомили у компанії.

Укрнафтобуріння наголошує, що через це рішення держава продовжить втрачати кошти та природний газ, який компанія могла би видобувати. Водночас підприємство продовжуватиме боротьбу у судах: невдовзі почнеться розгляд заяви Укрнафтобуріння на перегляд минулорічного рішення ШААС в зв'язку з нововиявленими обставинами.

Як повідомлялося, Шостий апеляційний адміністративний суд 28 листопада 2023 року анулював спецдозвіл на користування надрами, згідно з яким ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» проводить свою діяльність. З 1 грудня 2023 року видобуток на Сахалінському родовищі зупинений.

Читайте також: АРМА й Укрнафта просять РНБО втрутитись у ситуацію довкола Сахалінського родовища

ПрАТ «Укрнафтобуріння» подало у Верховний суд касаційну скаргу щодо анулювання дозволу на видобуток газу на Сахалінському родовищі.

Після зупинення газовидобутку на Сахалінському родовищі Україна щомісяця втрачає в середньому 47,3 млн кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-