Зростання ціни на бензин провокують не обстріли НПЗ, а ситуація на Близькому Сході - політолог

Зростання ціни на бензин провокують не обстріли НПЗ, а ситуація на Близькому Сході - політолог

Укрінформ
Політолог Олег Лісний переконаний, що зростання ціни на бензин провокують не обстріли російських НПЗ, а ситуація на Близькому Сході. 

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі Українського радіо

"Також електоральний цикл в США дуже впливає на ситуацію на фронті. Адже питання України нині використовується фактично всіма політиками на виборах. І рекомендація бити по військових цілях виглядає не зовсім коректно. Адже тривалий час нам розповідали, що ми не можемо цього робити зброєю, яку нам надають партнери", – зазначив Лісний щодо заклику очільника Пентагону Ллойд Остіна припинити атаки на нафтопереробні заводи Росії.

За його словами, українські фахівці, і не лише вони, підкреслюють, що частка Росії на бензиновому ринку складає близько 1%, а це ніяк не може вплинути на ціни в Америці.

Читайте також: У Росії через атаки на НПЗ виробництво бензину впало на 16,6%

"Коли простий американець приходить і бачить, що ціна зросла, то це відбулося не через те, що Україна вдарила по нафтопереробних заводах (НПЗ) чи іншій нафтовій інфраструктурі. А тому, що на Близькому Сході не все вирішено, тому що США виявили там себе неефективно, тому що не домовилися з Саудівською Аравією тощо. І ці аспекти лежать на поверхні. Як на мене, економічна складова видається неочевидною, а політична – очевидною. Тому що в США електоральний цикл, який, на жаль, дуже впливає на ситуацію на нашому фронті. Але ж під вибори будь-які заходи важливі, їх можна не обов’язково бачити в реальності, можна їх видумати, можна їх просто проголошувати. Тому є таке переконання, що українська карта теж грає в ситуації з бензином", - вважає політолог.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) підтримало позицію Сполучених Штатів щодо того, що атаки українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи можуть підірвати світові ринки нафтопродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-