Фонд гарантування виставляє на продаж галузевий пул кредитів

Фонд гарантування виставляє на продаж галузевий пул кредитів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж галузевий пул кредитів із загальною заборгованістю за активами 715,5 млн грн; стартова ціна лоту становить 70,4 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

«27 березня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, сформованого за так званим «галузевим підходом». До складу виставленого на торги лоту увійшли права вимоги за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання і фізичними особами, та дебіторська заборгованості суб’єктів господарювання, що перебувають на балансі АТ «Мегабанк», ПАТ «Промінвестбанк» та АТ «Банк Січ», - йдеться в повідомленні.

Спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржника (оптова та роздрібна торгівля). Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами склала 715,5 млн грн.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено, зокрема: комерційну нерухомість в м. Запоріжжя, а саме: будівлі та споруди загальною площею 6633,3 кв. м – адміністративний корпус, насосна станція, контрольно-пропускний пункт, головний виробничий корпус, ангар для мийки автомобілів, багатопотоковий КПП, тощо.

Читайте також: Фонд гарантування продає пул іпотечних кредитів трьох банків

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, а також більшість активів виставлялись на продаж у складі пулу, але так і не були реалізовані.

Стартова ціна лоту – 70,4 млн грн. Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону.

Як повідомлялось, за перший місяць 2024 року сума надходження коштів до банків в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб склала понад 261,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-