Нові санкції США загрожують продажам російської нафти до Індії

Нові санкції США загрожують продажам російської нафти до Індії

Укрінформ
Нові санкції США щодо РФ загрожують знизити обсяги продажу російської нафти до Індії - наразі найбільшого покупця російської морської нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Джерела поінформували, що індійські нафтопереробники стурбовані останніми санкціями, які створять «проблеми» з отриманням суден для транспортування російської нафти та можуть спричинити підняття фрахтових ставок.

Це може звузити дисконт на нафту, що купується у трейдерів та російських компаній на умовах поставки.

Також РФ, можливо, доведеться проводити ще більші обсяги через трейдерів, щоб захиститись від ризику подальших санкцій, що посилює невизначеність, повідомили джерела Reuters у галузі.

Індія рідко купувала російську нафту до 2022 року через високі витрати на транспортування, але нафтопереробні заводи третьої за величиною країни-імпортера нафти у світі тепер є великими покупцями російської нафти, отримуючи вигоду від нижчих цін після того, як Європа заборонила імпорт російської нафти.

У 2023 році РФ стала найбільшим постачальником нафти до Індії. Ця країна імпортувала близько 1,66 млн барелів на день російської нафти у 2023 році порівняно з середнім показником 652 тисячі барелів на добу в 2022 році.

Джерела повідомили, що остаточні обсяги запланованих термінових угод залежать від умов оплати та знижок, які запропонує Москва.

За словами двох джерел, компанія "Роснефть" запропонувала знижку у розмірі 3-3,50 долара за барель до цін Дубая. За словами джерел, нафтопереробники вважають запропоновану знижку незначною з огляду на невизначеність, спричинену новими санкціями.

Джерело в індійському уряді заявило, що Індія продовжить купувати російську нафту лише в тому випадку, якщо вона продаватиметься за ціною, нижчою від граничної ціни на суднах, що не перебувають під санкціями.

Як повідомляв Укрінформ, РФ стикається з серйозними проблемами в торгівлі нафтою в Азії через недоліки розрахунків за неї у валюті, відмінній від долара США, і рішення цих проблем наразі не видно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-