Через обстріл пошкоджена одна із ліній живлення ЗАЕС

Через обстріл пошкоджена одна із ліній живлення ЗАЕС

Укрінформ
Внаслідок російського обстрілу пошкоджена одна із ліній електропередачі, що забезпечує зв'язок Запорізької атомної електростанції з українською енергосистемою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Після чергового обстрілу росіян, пошкоджено лінію, яка забезпечувала енергоживлення Запорізької атомної станції. Фахівці «Укренерго» встановили характер ушкоджень. Оскільки в районі йдуть бойові дії, аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових. Наразі зв’язок ЗАЕС з енергосистемою забезпечується лише по одній лінії електропередачі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у середу, 21 лютого, дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Максимальне споживання 20 лютого було на 1% більшим за добовий максимум 19 лютого. Станом на 9:00 21 лютого рівень споживання електроенергії на 0,5% нижчий за відповідний показник попереднього дня.

Читайте також: Ситуація на захопленій росіянами ЗАЕС більш напружена, ніж раніше - голова ОВА

Експорт електроенергії 21 лютого здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 3 058 МВт-год. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Польщі та Молдови загальним обсягом 1 464 МВт-год.

Як повідомлялося, енергетики упродовж доби 19 лютого заживили частину споживачів у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях, які залишилися без світла через бойові дії.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-