Справу 34 причетних до незаконного грального бізнесу передали до суду

Справу 34 причетних до незаконного грального бізнесу передали до суду

Укрінформ
Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 34 учасників злочинної групи, причетних до діяльності незаконної мережі гральних закладів.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

«Працівники ДБР завершили розслідування щодо членів злочинної організації, яка організувала нелегальну мережу гральних закладів. Зокрема, викрито та задокументовано злочинну діяльність 34 осіб, у тому числі двох правоохоронців та адвоката. Обвинувальний акт направлено до суду», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисники створили одну з найбільших мереж підпільних гральних залів з азартними іграми, які працювали в Україні щонайменше 5 років. Для прикриття злочинної діяльності вони залучили двох правоохоронців.

До широкомасштабного вторгнення РФ на території України працювало близько 400 незаконних гральних закладів. Після початку повномасштабної російської агресії вони ненадовго припинили свою роботу, але поступово знову почали відкриватися.

"Найбільше активізувалися зали у Києві, області та Одесі. Місячний обіг гральних закладів лише у цих двох містах становив у середньому 300 мільйонів гривень", - поінформували у ДБР.

Під час досудового розслідування проведено понад 200 обшуків за місцями проживання фігурантів, офісних приміщеннях та гральних закладах. Було вилучено понад 530 одиниць комп’ютерної техніки, чорнову бухгалтерію, записи та інші речі і предмети, які підтверджують організацію нелегального бізнесу.

Читайте також: З початку року гральний бізнес сплатив рекордні ₴9,6 мільярда податків - депутат

У гральних закладах та за місцями проживання організаторів вилучено готівку на суму понад 2,6 млн грн, 125 тис. доларів США та 5 тис. євро.

Накладено арешт на майно обвинувачених на загальну суму понад 100 млн грн.

Фігуранти, які забезпечували діяльність гральних закладів, та організатори підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1-2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 369 КК України, а правоохоронці - ч. 1 ст. 365-3, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 255 КК України.

Обвинувачуваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-