Адаптація до керованої гнучкості обмінного курсу пройшла успішно - глава Нацбанку

Адаптація до керованої гнучкості обмінного курсу пройшла успішно - глава Нацбанку

Укрінформ
Валютний ринок залишився стійким після запровадження нового курсового режиму, а підвищений попит на валюту спостерігався лише в перші дні керованої гнучкості курсу.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У листопаді сальдо інтервенцій НБУ становило 2,5 млрд дол. США та було меншим, ніж у попередні місяці. Як і декларувалося, НБУ щоденно компенсував структурний дефіцит валюти, даючи змогу курсу гривні коливатися як у бік зміцнення, так і в бік послаблення під впливом змін у балансі попиту та пропозиції на валютному ринку", - сказав Пишний.

На його переконання, новий курсовий режим помітно пожвавив роботу міжбанківського ринку, зокрема, істотно зріс обсяг операцій між банками без участі НБУ. Крім того, посилився зв’язок між готівковим та безготівковим сегментами валютного ринку завдяки скасуванню обмежень для банків та небанківських фінансових установ на продаж ними готівкової іноземної валюти населенню.

Пишний підкреслив, що регулятор зберігатиме активну присутність на валютному ринку для задоволення структурного попиту та згладжування курсових коливань.

Читайте також: У Нацбанку розглядають можливість подальшого послаблення валютних обмежень

Як повідомлялось, Національний банк України з 3 жовтня 2023 року перейшов до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Нацбанк запевнив, що не відпускає курс у "вільне плавання"; регулятор і далі контролюватиме ситуацію на міжбанківському валютному ринку.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-