Укрзалізниця у грудні запустить 14 нових пасажирських маршрутів

Укрзалізниця у грудні запустить 14 нових пасажирських маршрутів

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" у новому розкладі з 10 грудня запустить три нові міжнародні пасажирські потяги та 11 нових маршрутів у внутрішньому сполученні.

Про це повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко, передає кореспондент Укрінформу.

«Пасажирські перевезення — це один з основних напрямків діяльності компанії та наша соціальна місія. Розуміючи це, ми постійно розвиваємось — призначаємо нові поїзди, оновлюємо рухомий склад та пропонуємо додаткові сервіси», — сказав Лященко.

Читайте також: Укрзалізниця планує отримати понад ₴100 мільярдів доходу наступного року

На міжнародному напрямку у новому сезоні Укрзалізниця буде здійснювати перевезення новими маршрутами «Чоп — Відень», «Чоп — Прага» та «Дніпро — Хелм».

«Завдяки цьому додатковому розкладу ми будемо мати уже 22 міжнародні рейси. На початку 2022 року у нас було 9 рейсів, на початку 2023 року ми запустили ще 10 рейсів, і зараз запускаємо ще три», - зауважив Лященко.

Крім того, заплановано відкриття рейсів між містами-хабами всередині країни: «Одеса - Запоріжжя», «Київ - Львів», «Ужгород - Чернівці», «Кременчук - Чернівці», «Запоріжжя - Чернівці» та запуск поїзда категорії Інтерсіті за маршрутом «Київ - Тернопіль».

У новому розкладі з’являться п’ять нових маршрутів до Карпат: «Суми – Рахів», «Луцьк - Рахів», «Київ - Мукачево», «Луцьк - Ужгород» та «Кривий Ріг - Ясіня».

Читайте також: Укрзалізниця збільшила кількість поїздів із жіночими купе

За даними Укрзалізниці, за підсумками 2023 року у внутрішньому сполученні загалом планується перевезти 24,7 млн пасажирів, і ще 2 млн пасажирів – у міжнародному.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді «Укрзалізниця» інтегрувала свій застосунок із сервісом «Дія» для боротьби із перекупниками на популярному напрямку Київ - Варшава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-