Укрзалізниці бракує до 30% кваліфікованих кадрів - голова правління

Укрзалізниці бракує до 30% кваліфікованих кадрів - голова правління

Укрінформ
Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко вважає однією із серйозних проблем компанії  брак кваліфікованих кадрів.

Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо порівнювати з нормативною кількістю людей критичних професій, у нас бракує 30% персоналу, по деяких напрямках - навіть 50%. І це створює дивну ситуацію. З одного боку, нам потрібно скорочувати персонал для зменшення фінансового тиску, бо 50% наших загальних витрат – це витрати на персонал, а це дуже багато. А з іншого – нам потрібно щонайменше 85 тис. людей гостродефіцитних професій утримати за будь-яку ціну», - зазначив Лященко.

За його словами, наразі на залізниці реально працюють близько 190 тис. людей у самій УЗ і ще до 5,5 тис. – в афілійованих компаніях. Штатна чисельність персоналу – 220 тис.

Читайте також: Укрзалізниця планує закупити 144 нові пасажирські вагони

Ще однією проблемою керівник Укрзалізниці назвав низький рівень зарплат в компанії.

«Незважаючи на наявний фінансовий тиск, у нас не дуже ринкова заробітна плата. Тільки по Укрзалізниці вона зараз десь 14,5 тис. грн, коли середня по Україні - 18 тис. грн. Найбільш недоплачуваними залишаються ті самі гостродефіцитні фахівці: слюсарі, енергетики, електрики», - пояснив голова правління компанії.

Як повідомлялося, АТ «Укрзалізниця» має намір закупити 144 нових пасажирських вагонів, на це планує витратити близько 7 млрд грн.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-