Нацбанк знизив облікову ставку до 20%

Нацбанк знизив облікову ставку до 20%

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення знизити облікову ставку до 20%.

Про це на брифінгу заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 20% річних", - повідомив він.

За словами Пишного, такий крок підтримає відновлення економіки та водночас не створюватиме загроз для макрофінансової стабільності. Надалі передбачається продовження циклу зниження облікової ставки, реалізація якого узгоджуватиметься з необхідністю підтримання привабливості гривневих активів як передумови для стійкості валютного ринку та сталого зниження інфляції.

Читайте також: На валютному ринкужодних серйозних викликів для гривні

“Водночас, враховуючи значну невизначеність та високі ризики, пов’язані з війною, НБУ діятиме обережно, щоб і в подальшому забезпечувати макрофінансову стійкість. У разі погіршення очікувань, помітного зниження привабливості гривневих інструментів та посилення ризиків для курсової стійкості НБУ буде відповідним чином коригувати свої рішення та прогноз облікової ставки”, - підкреслив голова Нацбанку.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України у січні 2022 року підняв облікову ставку до 10%. З початком військової агресії облікова ставка залишалася незмінною. Однак уже 3 червня 2022 року облікову ставку було підвищено з 10 до 25%. На такому рівні вона залишалася більше року - 27 липня 2023 року ставку знизили до 22%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-