У «Дії» запустили продаж нової військової облігації «Євпаторія»

У «Дії» запустили продаж нової військової облігації «Євпаторія»

Укрінформ
Міністерство фінансів України випустило нові військові облігації, які від сьогодні кожен громадянин може придбати у застосунку Дія під назвою «Євпаторія».

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну, передає Укрінформ.

"На аукціонах облігацій внутрішніх державних позик України (ОВДП) 5 вересня Мінфін випустив нові військові облігації на суму 3,5 млрд гривень. Середня ставка дохідності на первинних аукціонах за цими облігаціями встановлена на рівні 18,31%, а погашення за ними відбудеться 18 червня 2025 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: АРМА вже придбало військових облігацій на ₴1,8 мільярда

Запуск нових облігацій у застосунку Дія відбувається в межах спільного проєкту Мінфіну та Мінцифри, який започатковано у жовтні минулого року.

Зазначається, що у Дії є також можливість реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації «Євпаторія».

Як повідомлялося, на сьогодні майже 2 млн облігацій придбано саме через застосунок Дія. Вкладники успішно інвестують свої кошти в деокупацію Донецька, Луганська, Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Енергодара, Бердянська, Севастополя, Мелітополя, а також АР Крим, а відтепер – Євпаторії.

Читайте також: Українці придбали в «Дії» облігацій більш як на ₴1,6 мільярда

У 2023 році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету Мінфін залучив на суму понад 165 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-