Майже 30% роботодавців вважають, що ветерани позитивно впливають на колективи

Майже 30% роботодавців вважають, що ветерани позитивно впливають на колективи

Дослідження
Укрінформ
Близько 30% роботодавців в Україні вважають, що присутність ветерана матиме позитивний вплив на комунікацію в робочому колективі.

Про це повідомила начальниця відділу навчально-аналітичної роботи Українського ветеранського фонду Мінветеранів Юлія Кіріллова під час презентації результатів дослідження "Потреби та перешкоди ветеранів при працевлаштуванні" в Медіацентрі Україна - Укрінформ. 

«Близько 30% опитаних нами роботодавців говорять про те, що присутність у робочому колективі ветерана чи ветеранки може позитивно вплинути на внутрішню комунікацію в колективі», - сказала Кіріллова.

Вона додала, що 14% опитаних вважають, що різниця між рівнем компетентностей ветеранів і цивільних шукачів роботи не буде відчутною, а 18,6% опитаних переконані, що більшість ветеранів набудуть нових компетентностей під час проходження військової служби, які будуть корисними на ринку праці. Натомість 52% респондентів думають, що більшість ветеранів втратять попередню кваліфікацію і потребуватимуть додаткового навчання.

Читайте також: Від кандидатів у помічники ветеранів вже надійшло 267 заяв

Згідно з дослідженням, 32% роботодавців скоріше негативно ставляться до того, що ветерани можуть приховувати свій статус та військовий досвід при працевлаштуванні, 10,95% - негативно, 4% - позитивно, у 37,89% опитаних ставлення до цього нейтральне. 

Дослідження проведено з червня по липень Українським ветеранським фондом Мінветеранів за підтримки Lobby X та Work.ua. Онлайн опитування пройшло 475 роботодавців та 794 ветеранів та військовослужбовців. Також проведено 10 глибинних інтерв’ю із представниками українського бізнесу та керівниками підприємництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-