200 видів продукції: на Рівненщині планують створити повний цикл переробки технічної коноплі

200 видів продукції: на Рівненщині планують створити повний цикл переробки технічної коноплі

Фото
Укрінформ
На Рівненщині планують створити повний цикл переробки технічної коноплі.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Відродження технічного коноплярства на Рівненщині. Перспективи розвитку цієї галузі обговорили сьогодні на нараді з науковцями та підприємцями. В середньому в області технічною коноплею засівається від 200 до 500 га щороку. Наша мета - збільшити площі і створити повний цикл переробки з доданою вартістю», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для цього вже виділено земельну ділянку площею понад 42 га в Привільненській територіальній громаді. Наразі очікують затвердження статусу індустріального парку.

Як нагадав Коваль, із технічної коноплі можна виготовити 200 найменувань різної продукції; вона використовується для виробництва медичних препаратів, косметики, енергетичних технологій, а також виробництва тканини, наприклад, для військової форми.

Начальник ОВА переконаний, що розвиток коноплярської галузі дасть додатковий дохід і для фермерів Рівненщини. За його словами, він доручив в обласну програму підтримки АПК додати грант на переобладнання жатки та іншого устаткування для переробки технічної коноплі.

Читайте також: Українська компанія вперше посіяла технічну коноплю

Як повідомляв Укрінформ, для кластеру з вирощування та переробки технічних конопель, який запрацює в Рижанах на Житомирщині на базі недіючого льонозаводу, заклали першу плантацію насіння площею понад 80 га. Далі ці площі планують поступово збільшувити до 1250 га та 2000 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-